Charlotte Dujardin na bloedincident: ‘ik ben er kapot van’

  • 21 augustus 2019 00:39
door: redactie, 21 augustus 2019 00:39

Rotterdam
STEGEN.NET

Ze is er kapot van, Charlotte Dujardin. Ze zette op het EK Rotterdam een prachtige scoren van 81,91% neer, genoeg om Groot-Brittannië aan zilver te helpen. Maar een aantal bloeddruppels op de linker flank van haar merrie Mount St John Freestyle zorgden voor uitsluiting en deed de Britten op de vierde plaats eindigen.

Voor Dujardin is het een bittere pil, zo laat ze op Facebook weten. ,,Ik ben er echt kapot van. Dit is me nog nooit eerder gebeurd, het is één van de zwaarste dagen in mijn leven. De gezondheid en het welbevinden van mijn paarden zijn voor mij topprioriteit. Maar ik zal dit moeten accepteren.”

De eigenaren van Mount St John Freestyle steunen Dujardin. ,,We zijn trots dat ze voor ons rijdt en we weten hoe serieus ze het welzijn van de paarden neemt.”

Volgens een woordvoerder van de FEI zijn de regels nu eenmaal duidelijk. Bloed leidt tot uitsluiting, ook al is duidelijk dat er geen enkele opzet in het spel is om het paard te verwonden.