Charlotte Dujardin imponeert in wereldbeker Londen

Share
  • 18 december 2019 10:58

door: redactie, 18 december 2019 10:58

📌 Londen
📝 STEGEN.NET
📸 FEI | Jon Stroud

De wereldbeker dressuur kür op muziek bij de Olympia Horse Show in Londen kreeg dinsdagavond een compleet Brits podium. Met een sublieme proef zette Charlotte Dujardin de concurrentie op grote achterstand. Ze behaalde met Mount St John Freestyle 87,520%.

Charlotte Dujardin met Mount St John Freestyle tijdens de wereldbeker in Londen.
📸 FEI | Jon Stroud

Voor volle tribunes zette Dujardin een foutloze verrichting neer met de 10-jarige merrie Mount St John Freestyle (v. Fidermark). De overgangen waren vloeiend, de oefeningen werden zeer precies gereden en de merrie toonde kracht en gratie.

Het was een proef waar ook Dujardin’s leermeester Carl Hester niet aan kon tippen, ook al sprak zijn eerlijk gereden proef met Hawtins Delicato absoluut aan. De jury waardeerde het optreden met 84,470% en dat was een persoonlijk record voor de 52-jarige ruiter. Hester moest trouwens erg lang op zijn score wachten door een technisch probleem bij de verwerking van de resultaten.

De in Nederland gestationeerde Charlotte Fry eiste de derde plaats op met de scherpe hengst Everdale. De Europese kampioen U25 behaalde 82,620%. Daarmee hield ze de Duitser Frederic Wandres net achter zich.

Thamar Zweistra kwam als enige Nederlander aan de start. Met de voshengst Hexagon’s Double Dutch werd ze met 75,310% tiende in het veld van 15 deelnemers.