archief
contact
+31 6 53239630

Floor Vos Drents kampioen dressuur: ‘vandaag was wel even emotioneel’

🔴 EXLOO Floor Vos wist opnieuw een stempel te drukken op het Drents kampioenschap dressuur. De amazone uit Valthe werd kampioen in het ZZ-licht en het M1 en reservekampioen in het Z2, achter Annemieke Vincourt. ,,Het was een emotionele dag voor me”, zei Floor Vos.
Floor Vos Happy-Feet DFV Drents kampioen 2019
Floor Vos en Happy-Feet DFV op weg naar de Drentse titel in het ZZ-licht.
📸 Steven Stegen

🔴 Exloo
Floor Vos wist opnieuw een stempel te drukken op het Drents kampioenschap dressuur. De amazone uit Valthe werd kampioen in het ZZ-licht en het M1 en reservekampioen in het Z2, achter Annemieke Vincourt. ,,Het was een emotionele dag voor me”, zei Floor Vos.

Floor Vos Happy-Feet DFV Drents kampioen 2019
Floor Vos en Happy-Feet DFV op weg naar de Drentse titel in het ZZ-licht.
📸 Steven Stegen

Vos moest onlangs afscheid nemen van haar toppaard Fine-Tuned DFV. Terugkerende blessures maakten een verdere carrière in de sport onmogelijk en ook een vroegtijdig pensioen bleek geen haalbare kaart. ,,Het verlies van Finey zat vandaag echt nog wel in mijn hoofd. Hij was voor mij heel speciaal. Ik reed met Happy-Feet DFV de kür van Finey. Ja, dan gaat er wel wat door je heen.”

Mes tussen de tanden

In de afsluitende kür reed Floor Vos met het mes tussen de tanden. In de gewone proef werd met Happy-Feet DFV derde. ,,Er zaten foutjes in de proef, dit paard mist nog de ervaring en routine op dit niveau, maar hij wil er wel echt voor gaan. Ik wist gewoon dat ik in de kür voluit moest gaan.”

Dat lukte, want Vos behaalde in de proef op muziek 73,438%, precies vijf procent meer dan Maaike ten Hoor, die tweede werd in de eerste proef en uiteindelijk in het eindklassement met Winder-Don ook als tweede eindigde. Sarah Miocevich, met Armani de beste in de verplichte proef, eindigde in het klassement als derde.

Annemieke Vincourt High Society
Annemieke Vincourt werd met High Society Drents kampioen klasse Z2.
📸 Steven Stegen

Het Z2 werd gewonnen door Annemieke Vincourt, die met High Society (v. Zhivago) zeer overtuigend beide proeven wist te winnen. De amazone uit Veeningen kwam uit op een gemiddelde van 71,136%. Met gemiddeld 68,304% behaalde Floor Vos in het Z2 de reservetitel met Indiana-Linda DFV. Merieke Voorneveld uit Exloo eindigde op een prima derde plek met Giovanni.

Foto’s bekijken of bestellen van het Drents kampioenschap? Klik dan hier.

Nicole de Leeuw uit Ruinen eiste de Drentse titel op in het Z1 met I-Catcher, maar het verschil met Puck Wilmink en Jildau Wytske fan de Brinkhof was maar minimaal. Rachelle Buining pakte de Drentse titel in het M2 met Gant, met Jacqueline Windt met Jolierene Sk op de tweede plaats. Het M1 werd gewonnen door Floor Vos met Jack Brown (v. Chippendale). Marell Hilberts werd met Ivanov JL tweede.

Pony’s

Esmee Zwaagstra legde beslag op de zwaarste titel bij de pony’s.

Esmee Zwaagstra werd met Desperado Drents kampioen Z2 pony’s.
📸 Steven Stegen

Met haar prachtige pony Desperado maakte ze veel indruk, zeker in de kür, waarin een gemiddelde van ruim 74 procent werd gehaald. Het Z1 bracht de titel voor Meike de Jong uit Nijensleek met Djinteequa. Deze succesvolle combinatie werd afgelopen winter ook al Drents kampioen.

Uitslag Drents kampioenschap dressuur 2019 ZZ-licht

ruiter paard
1. Floor Vos Happy-Feet DFV
v. Johnson
69,041%
2. Maaike ten Hoor Winder-Don
v. Don Primero
66,898%
3. Sarah Miocevich Armani
v. Tuschinski
66,371%

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel