Maaike ten Hoor begint sterk op Drents kampioenschap dressuur

  • 2 augustus 2019 19:15
door: Steven Stegen, 2 augustus 2019 19:15

🔴 Exloo
Maaike ten Hoor zette vrijdag bij het Drents kampioenschap dressuur de beste proef neer in het ZZ-licht. De amazone uit Ruinen kwam met Winder-Don tot een score van gemiddeld 65,714%. Annemieke Vincourt was de beste in het Z2 met High Society.

Elf van de 16 gestarte combinaties in het ZZ-licht behaalden een score van 60 procent of hoger. Het niveau lag duidelijk hoger dan in de naastgelegen baan, waarin het Z2 werd verreden op de prachtige bodem van het Hippisch Centrum Exloo.

Maaike ten Hoor met Winder-Don.
📸 Steven Stegen

De 19-jarige Maaike ten Hoor zette met Winder-Don (v. Don Primero) een proef neer waar veel goede elementen in zaten. De combinatie van de Milleniumruiters is duidelijk in vorm. Daarvan getuigen ook de goede resultaten die Ten Hoor wist neer te zetten in het Tjechische Brno afgelopen juni. In Exloo sprak de frisheid en het preciese rijden aan. Af en toe leek Winder-Don wel iets te kronkelen en ook de vaak geopende mond is nog een punt van aandacht. Ten Hoor stond bij de twee juryleden op de eerste en tweede plaats.

Floor Vos eindigde op de tweede plaats. De amazone uit Valthe verloor onlangs haar toppaard Fine-Tuned DVF. Ze heeft gelukkig een prima opvolger in Happy-Feet DFV, waarmee ze bij het Drents indoor kampioenschap nog de reservetitel pakte in het Z2. Vos zette een prima proef neer met de Johnson-nazaat, die zich fijn en gewillig liet bewerken. De jurywaardering liep enorm uiteen: 236 (1) en 215,5 (9), een onbegrijpelijk verschil. Het gemiddelde kwam uit op 64,071%.

Floor Vos met Happy-Feet DFV (v. Johnson)
📸 Steven Stegen

Een groot verschil in beoordeling was er ook bij Lisa van Mensvoort en haar aansprekende Floran (v. Scandic). De punten waren 214 (9) en 222,5 (2), waarmee ze op de zevende plaats eindigde, achter Corlien Wemes en Susanna Wiersma.

Plaats drie was voor Sarah Miocevich en de ervaren Armani (v. Tuschinski). Daarna volgde als vierde Marjan van der Jagt met de bonte Disa. Zeven combinaties rijden zaterdag de beslissende kür op muziek.

Annemieke Vincourt zette met High Society de beste proef neer in het Z2.
📸 Steven Stegen

In het Z2 stak Annemieke Vincourt – Krom er duidelijk bovenuit. De ervaren amazone uit Veeningen maakte indruk met High Society (v. Zhivago) en liep met een gemiddelde van 71,691% flink uit. Floor Vos werd ook hier tweede, nu met Indiana-Linda DFV. Merieke Voorneveld eindigde met Giovanni als derde en Marloes Hingstman werd vierde met Diarona.

In de klasse Z1 kwamen de deelnemers in twee groepen in actie. In de ene groep was Nicole de Leeuw de beste met I-Catcher (v. Johnson), terwijl Puck Wilmink groep twee aanvoerde met Jildau Wytske fan de Brinkhof.

Rachelle Buining voerde met M2 aan met Gant, met Jacqueline Windt met Jolierene Sk en Elviera Boverhof met Simply the Best op de plaatsen twee en drie.