Vijfde Drentse ponytitel voor Maaike ten Hoor en Lemniscaat Rapsodie

  • 13 februari 2016 12:21
door: redactie, 13 februari 2016 12:21

ERICA | BRONNEGER | STEGEN.NET
Maaike ten Hoor prolongeerde met Lemniscaat Rapsodie de Drentse titel in de Z2-dressuur voor pony’s. De amazone uit Ruinen was het afgelopen weekend opnieuw de sterkste.

Maaike ten Hoor behaalde met Lemniscaat Rapsodie al weer de vijfde Drentse titel. foto: Facebook

Maaike ten Hoor behaalde met Lemniscaat Rapsodie al weer de vijfde Drentse titel.
FACEBOOK

Het sluitstuk van de Z2 voor pony’s werd deze keer verreden tijdens het kampioenschap voor de paarden in het Hippisch Centrum Emmen. Een weekend eerder vielen in Bronneger al de beslissingen in de lagere klassen.

Eenzame hoogte
In het HCE stond Maaike ten Hoor op eenzame hoogte. Met de door Ellen Wynia gefokte Lemniscaat Rapsodie (v. Anjershof Rocky) behaalde ze een hoge score in de kür van 71,5%. ,,Raps liep een hele fijne kür, hoe blij en trots kun je zijn? Wat een fantastische pony is Rapsodie toch”, aldus Maaike na het behalen van haar vijfde titel met Lemniscaat Rapsodie.

Met dit prima resultaat was Ten Hoor geen partij voor de concurrentie. Anna-Sophie Huisman eindigde met Spoekedammetje’s Nikos op de tweede plaats, maar ook haar kürscore van 67,875% was zeker niet slecht. Deze beide amazones mogen naar het KNHS-kampioenschap in Ermelo. Lisa Hamminga werd derde en vierde, respectievelijk met Dekro’s Anigo en Dekro’s Mathador.

In de in Bronneger verreden Z1 grote maat eiste Loussan Gritter de overwinning op. Met Dorado Van Stal Romano klopte ze Daimy Havers met Burghoeve’s Kenzo. Anna-Sophie Huisman werd in deze klasse vierde met Vinkenhove U2. Bij de kleine maat pakte Michelle Berends haar zoveelste Drentse titel. De succesvolle amazone deed dat met Allstar. In de M-rubrieken gingen de kampioenslinten naar Anouk Doornbos, Anouk Doornbos en Marcella Berends.