Home » Moeizame start springruiters op EK Rotterdam: ‘we moeten in de achtervolging’
springen

Moeizame start springruiters op EK Rotterdam: ‘we moeten in de achtervolging’

Rotterdam
STEGEN.NET | KNHS

De Nederlandse springruiters zijn matig begonnen aan het EK Rotterdam. Na het eerste onderdeel staat de thuisploeg op de negende plaats, met een score van 238,58. Duitsland leidt na de eerste dag met een totaal van 219,21, gevolgd door Frankrijk (221,54) en Zweden (224,37).

Bondscoach Rob Ehrens: ,,Daarmee zijn we niet kansloos, maar we moeten in de achtervolging.” Donderdag en vrijdag wachten nog twee zware, belangrijke omlopen die bepalend zijn voor het landenklassement.

Marc Houtzager werd met Sterrehof's Calimero derde in de Grote Prijs van het CHIO Rotterdam.
Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (archief)
📸 Steven Stegen

,,Het liep vandaag eigenlijk een beetje zoals het al het hele seizoen loopt; niet echt de flow erin die je nodig hebt om bij de eerste drie, vier landen te blijven. Morgen en overmorgen zijn nieuwe dagen met kansen. Het positieve vind ik dat de paarden goed springen en dat de ruiters heel gemotiveerd zijn en goed rijden. Ik hoop dat morgen dat dat ene foutje dat ons steeds blijft achtervolgen een keer wegblijft en dat we drie nul rondjes kunnen realiseren. Je hoopt met dit jachtparcours een positie te creëren waarbij we kunnen verdedigen, maar nu moeten we helaas gaan inhalen.”

Houtzager foutloos

De foutloze Marc Houtzager zette namens Nederland op Sterrehof’s Calimero de beste score neer (76,66). In het individuele dagklassement kwam de ruiter uit Rouveen daarmee echter niet verder dan de achttiende plek. ,,Ik had een rondje zoals gepland, niet het laatste uit de kast halen maar wel goed vooraan er bij blijven en dat is gelukt. Het rondje liep perfect, Calimero sprong heel goed. We hebben nog twee lange dagen te gaan, met moeilijke proeven, maar het begin is er.”

Peder Fredricsson staat na het eerste onderdeel aan kop met H&M All In.
📸 FEI | Dean Mouhtaropoulos

Ook Doron Kuipers ging op Charley vlekkeloos rond, maar gebruikte meer tijd voor zijn omloop (81,04). Frank Schuttert op Lyonel D maakte in het zicht van de eindstreep in de dubbel één springfout, waardoor hij op 80,88 uitkwam. De score van Maikel van der Vleuten op Dana Blue (81,55) viel als minste prestatie af. Hij liet twee springfouten noteren.

Deel dit met je vrienden