Volwassen ponysport bij start Outdoor Tolbert

  • 20 augustus 2019 19:58
door: redactie, 20 augustus 2019 19:58

Tolbert
STEGEN.NET

De eerste dag van Outdoor Tolbert leverde dinsdag mooie ponysport op. De veelal jonge deelnemers toonden volwassen sport. In de zwaarste klassen deden Hilde Veenstra, Chloe in het Veld en Anne Feenstra goede zaken.

Hilde Veenstra Gossie Gossie
Hilde Veenstra met Gossie Gossie.
📸 Steven Stegen

Voor veel deelnemers is Outdoor Tolbert de generale repetitie voor de Hippiade, het kampioenschap van de KNHS, dat voor komend weekend gepland staat in Ermelo.

Drents kampioene Anne Feenstra lijkt helemaal klaar te zijn voor de nationale titelstrijd. Op de uitstekende zandbodem bij de HJC-manege zette ze in de ZZ-klasse twee winnende ritten neer met Knud van Orchid’s. De combinatie won de beide parcoursen die overdag werden verreden.

Ook Hilde Veenstra manifesteerde zich sterk. De amazone uit Drachtstercompagnie had in de openingswedstrijd pech, maar ze revancheerde zich overtuigend door met Gossie Gossie het progressief parcours klasse Z te winnen. Ook schreef Veenstra een M-parcours op haar naam met Kadanz van Orchid.

Chloe in het Veld won met Pitch Pine twee ZZ-parcoursen.
📸 Steven Stegen

Chloe in het Veld wist ook haar visitekaartje af te leveren. De amazone van de Grensruiters uit Lattrop werd eerste en tweede in de wedstrijden op Z-niveau. “Ik was wel een beetje verbaasd, want bij het inrijden had ik niet helemaal het goede gevoel. Maar in de wedstrijdbaan liep het uitstekend. Ik dacht niet echt aan winnen, lekker rijden staat voor mij voorop.”