Home » Apache, de lieveling van Emmelie Scholtens, is overleden
Emmelie Scholtens met Apache (archieffoto).
nieuws

Apache, de lieveling van Emmelie Scholtens, is overleden

📌 Gorinchem
📝 STEGEN.NET

We gaan hem vreselijk missen, dit paard is onvervangbaar. Dat schrijft trainingsstal Witte-Scholtens op Facebook. Daar maakte de stal bekend dat Apache is ingeslapen. De 14-jarige KWPN-hengst leed aan ongeneeslijke hoefbevangenheid.

Apache  (UB40 x Krack C) was de lieveling van zijn amazone Emmelie Scholtens. ,,Hij was bijzonder in alle opzichten”, staat te lezen op de site van Witte-Scholtens. ,,Zo’n paard zullen wij wel nooit weer op stal krijgen, hij was altijd zo aanwezig… dit maakt het gemis alleen maar groter. Apache heeft een belangrijke rol gehad in de start van onze eigen stal, wij zijn zo dankbaar voor alle mooie momenten met deze geweldige hengst!”

Scholtens, die Apache sinds z’n vierde onder haar zadel had, kwam het afgelopen jaar nog in actie op het WK paardensport in de Verenigde Staten. Begin dit jaar werden Scholtens en Apache nog zevende en achtste in de finale van de wereldbeker in Gothenburg.