Nederlandse springruiters grijpen naast finaleplaats in finale Nations Cup

Share
  • 3 oktober 2019 23:09

door: redactie, 3 oktober 2019 23:09

📌 Barcelona
📝 STEGEN.NET | KNHS
📸 FEI | Lukasz Kowalski

De Nederlandse springruiters grijpen net naast een plaats in de finale van de Nations Cup. In de eerste finaleronde noteerde het team van bondscoach Rob Ehrens donderdag dertien strafpunten.

Dat bleek één strafpunt te veel om bij de beste acht landen te horen. Daarom komen de springruiters zaterdagavond uit in de troostfinale.

Nicola Philippaerts en H&M Extra zetten donderdag de beste rit neer. De Belgen gaan aan de leiding in het klassement.
📸 FEI | Lukasz Kowalski

Een foutloos parcours van Bart Bles zou goed zijn geweest voor een finaleplaats, maar de balk viel op de laatste hindernis.

Slechts elf van de zeventig combinaties lukte het om zonder strafpunten over de finish te komen op de piste naast het stadion van FC Barcelona, onder wie Willem Greve met Zypria S. De Nederlander blijft daardoor nog in de race voor de bonus als hij zaterdag wederom foutloos blijft op het lucratieve evenement.

,,Willem reed een toprondje”, vertelt Ehrens enthousiast. ,,Het resultaat is troostig. Het is een hard gelach, maar het is eigenlijk zoals we de laatste maanden gewend zijn. Dan winnen we zaterdag maar de troostfinale.”

Marc Houtzager bracht zijn twaalfjarige ruin Sterrehof’s Calimero weer voor het eerst uit op wedstrijd na het EK eind augustus in Rotterdam. Maar in Barcelona toonde de ruin niet de vorm die hij in de Maasstad had en waarmee hij Houtzager aan de achtste plaats hielp in de EK-finale. In Barcelona tekenden ze voor het streepresultaat voor het team. ,,Zijn paard was goed fit, maar Marc kwam niet in zijn ritme en dan krijg je niet het resultaat waar je op hoopt.”

Na een spannend verlopen wedstrijd waren het Duitsland, Zwitserland en Italië, die Nederland passeerden in de uitslag. Regerend Europees kampioen België was de beste in de eerste finaleronde en verdedigt zondag de titel van de Longines FEI Jumping Nations Cup.