Frank Schuttert wint Jumping Indoor Maastricht

  • 10 november 2019 19:46
door: KNHS, 10 november 2019 19:46

📌 Maastricht
📝 STEGEN.NET | KNHS

Frank Schuttert is zondagmiddag winnaar geworden van de viersterren Longines Trophy Grand Prix of Maastricht. De ruiter van TeamNL was nog sneller dan zijn landgenoten Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten, die elkaar in de barrage slechts 0.03 seconden toegaven en voor een compleet Nederlands podium zorgden.

Frank Schuttert en Queensland E tijdens de ereronde bij Jumping Indoor Maastricht.
📸 Nieuws.horse | Elianne Castelijns

,,Het is een fantastisch mooie overwinning”, liet Schuttert weten voor volgepakte tribunes in het MECC bij Jumping Indoor Maastricht. Het publiek werd bij Jumping Indoor Maastricht getrakteerd op een super spannende grote prijs. Tien combinaties streden in de barrage om het felbegeerde Longines-horloge, dat vanavond om de pols van Frank Schuttert prijkt.

Schuttert reed zijn paard Queensland E foutloos en een razend tempo over het parcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Op de finish bleek zijn tijd van 35.31 seconden 0.17 seconden sneller dan die van regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable die tot dan aan de leiding gingen. Makel van der Vleuten werd derde in de Grote Prijs en gaf slechts 0.03 seconden toe op de tijd van Van Asten met zijn paard Beauville Z.

De Fransman Kevin Staut kon het Nederlandse feestje als laatste starter in de barrage nog verpesten, maar dat lukte hem niet. Daarmee was de overwinning voor Frank Schuttert een feit. Voor Schuttert, die oorspronkelijk uit Ommen komt, is Maastricht bijna een thuiswedstrijd. Hij rijdt voor de stal van Jos Lansink, die net over de grens in het Belgische Meeuwen is gevestigd.

Schuttert zat in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij een overwinning in Maastricht. ,,Dit is een fantastisch mooie overwinning. Hij stond ook hoog mijn lijstje”, vertelt Schuttert. “Ik ben trots op mijn paard Queensland E. Hij is een echte meewerker. Ik wil ook Jos Lansink bedanken dat ik hem mag rijden. Dit is een mooie overwinning voor onze hele stal. Ik ben er echt heel blij mee.”