Geslaagde slipjacht bij Museum Havezathe Mensinge Roden

Geslaagde slipjacht bij Museum Havezathe Mensinge Roden

10 november 2019 19:09 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Roden
📝 STEGEN.NET

Leden van de Jachtvereniging Soestdijk reden zaterdag voor het eerst een jacht in de omgeving van Museum Havezathe Mensinge in Roden. De jacht ging met vertraging van start vanwege autopech van de huntsman, maar het werd ondanks de regen een geslaagde happening.

Leden van de Jachtverenging Soestdijk tijdens de tussenstop.
📸 Steven Stegen

Ruiters en paarden waren er al lang klaar voor, maar doordat huntsmen Frank Teunissen met zijn vrachtwagen een lekke band kreeg moesten de deelnemers en het talrijke publiek nog even wat langer wachten voordat de meute van start kon.

,,Dit is onze eerste keer hier en ik vind het landschap echt prachtig. Het is lekker ouderwets, vooral dat deel waar we net waren”, roept Teunissen vanaf zijn paard tijdens de sherrystop, waarbij de ruiters een glaasje drinken. De sfeer blijkt ondanks de vertraging heel goed. Ondertussen moet de huntsman wel grote moeite doen om de honden bijeen te houden.

Die dieren willen door, net als de ruiters, waarvan een deel duidelijk de pensioengerechtigde leeftijd al geruime tijd heeft overschreden. Toch zijn er ook jongere deelnemers, met als uitschieter de 14-jarige Ruben Olie. Hij vindt het geen enkel probleem om mee te rijden met de meute. ,,Ik voel me zelfs wel een beetje vereerd. Nee, het is ontzettend leuk.”