Global Champions Tour: Ben Maher maakt favorietenrol waar

Share
  • 24 november 2019 17:28

door: redactie, 24 november 2019 17:28

📌 Praag
📝 STEGEN.NET | Persbericht
📸 Stefano Grasso

Eigenlijk kon er maar een op de bovenste tree van het podium staan, gezien het verloop van het LGCT-seizoen 2019. En deze ruiter, in het zadel van een absolute superster, stelde zijn fans niet teleur. Ben Maher en zijn Chacco-Blue-zoon Explosion W won de LGCT Super Grand Prix op indrukwekkende wijze.

Maher draaide twee foutloze rondes in 68,96 seconden. Het was de enige combinatie die een dubbele nulronde afleverde. En dat betekende dat er geen barrage kwam. De winnaar van het LGCT-seizoen 2019 mocht na deze overwinning € 300.000,– mee naar huis nemen.

Ben Maher Explosion W
Ben Maher en Explosion W.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Op de tweede plaats eindigde Darragh Kenny (IRL) met Balou de Reventon. De Ier was in eerste instantie zwaar teleurgesteld over zijn tijdfout in de eerste ronde maar het pakte goed uit. (2/72,37). Martin Fuchs (CH) vocht zich met Clooney na een zeer snelle en foutloze tweede ronde naar de derde plek (4/63,13). De beide Duitsers Marcus Ehning en Daniel Deusser eindigden na een balk te hebben laten vallen met Cornado NRW en Tobago Z op de vierde en de zesde plaats.

‘Alles klopte precies’

Ben Maher met tranen in zijn ogen: ,,Ik heb nog nooit zo’n goed gevoel gehad als hier bij dit publiek. Ik wilde eigenlijk nog een foutloze ronde neerzetten. Alles klopte precies en ik wist, dit wordt mijn dag. Ik heb geen woorden voor dit paard. Explosion W is magisch.” En dat bevestigen de statistieken over dit paard dat in 90% van zijn optredens foutloos acteert.

LGCT-oprichter en president Jan Tops zei: ,,Het was een ongelooflijke avond, ongelooflijke sport. We zagen een paard winnen dat het hele seizoen al de kampioen was. Hij won van twee andere fantastische paarden. Het was een perfecte afsluiting.”

Darragh Kenny voor alle ruitercollega’s: ,,De manier waarop hier de wedstrijd gemaakt werd is briljant. Dit is de weg waar onze paarden business naartoe moet. Er heerst een ongelooflijke atmosfeer.”

Het was het verwachte hoogtepunt van de dag. De toeschouwers in de uitverkochte O2-Arena werden niet teleurgesteld. 18 Winnaars en bijna-winnaars van de Longines Global Champions Tour Grote Prijzen van het seizoen 2019 gingen in Praag in de Super Grand Prix met elkaar de strijd aan. Het ging om een prijzengeld van 1,25 miljoen Euro. De beste ruiters van de wereld kwamen met hun vierbenige supersterren in het 1.60 parcours aan de start.