Pieter Devos opnieuw winnaar wereldbeker Stuttgart

Share
  • 17 november 2019 18:54

door: redactie, 17 november 2019 18:54

📌 Stuttgart
📝 STEGEN.NET

Voor het tweede jaar op rij heeft Pieter Devos de wereldbeker gewonnen in het Duitse Stuttgart. De Belgische ruiter zegevierde zondag in het zadel van de KWPN-ruin Apart (Larino x Burggraaf).

Pieter Devos en Apart wonnen de wereldbeker in Stuttgart.
📸 FEI | Lukasz Kowalski

Van de 39 combinaties kwamen er 11 terug voor de barrage. Daarin was Philipp Weishaupt met Che Fantastica de snelste, maar de Duitse combinatie maakte wel een springfout en werd daarmee vijfde.

Pieter Devos en Apart klaarden de klus in 45.35 seconden en bleven daarmee Steve Guerdat (met Venard de Cerisy) en Scott Brash (Hello Senator) voor in het klassement.

Willem Greve verscheen ook aan de start. Hij kreeg met Zypria S een springfout in de omloop en belandde daarmee op plaats 27.

Guerdat is de nieuwe leider in de wereldbekerstand van de West-Europse liga. Met 47 punten gaat de 37-jarige Zwitser Devos (40) en Brash (35) voor. Verlooy (21) is tiende, Schoonbroodt-de Azevedo (15) twintigste. De top achttien springt van 15 tot 19 april de finale in Las Vegas (Nevada). De volgende manche vindt over twee weken in de Spaanse hoofdstad Madrid plaats.