Albert Zoer maakt favorietenrol waar bij finale Winter Classics

  • 15 december 2019 16:20
door: Steven Stegen, 15 december 2019 16:20

📌 Exloo

Hij begon als favoriet aan de finale en maakte de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. Albert Zoer was zaterdagavond de gevierde man bij het prachtige sluitstuk van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics. Hij won met Florian de finale en de competitie.

Het Hippisch Centrum Exloo lag er fraai bij tijdens de finale van de nieuwe wedstrijdreeks. Ook was er goede publieke belangstelling. Dat mocht ook wel, want er kwam een mooi deelnemersveld aan de start in de afsluitende 1.45. Het waren 49 combinaties die de strijd aanbonden.

Albert Zoer met Florian. Exloo. Winter Classics.
Albert Zoer en zijn hengst Florian.
📸 Steven Stegen

Uiteindelijk wisten 12 combinaties de barrage te halen. De jury besloot na de eerste drie deelnemers in de basisronde de tijd te verruimen en daarvan profiteerde onder andere Patrick Lemmen met Good Morning.

Favoriet

Albert Zoer maakte zijn rol als favoriet waar. Moeiteloos kwalificeerde de ruiter uit Echten zich met zijn hengst Florian (v. Zirocco Blue VDL) voor de barrage. Daarin moest Zoer als tweede starten. De 9-jarige Florian had er duidelijk zin in en leek te hindernissen wel op te willen vreten.

Die gretigheid kwam goed van pas, want Zoer riskeerde veel en had op de laatste lijn niet helemaal en fijne afstand. Maar Florian zette een tandje bij en klaarde de klus moeiteloos. Dat resulteerde in een zeer scherpe tijd van 28.42 en daar kwam niemand meer aan.

Alex Gill pakte met Goldenstar de tweede plaats in de finale.
📸 Steven Stegen

Toch bleef het tot het laatste moment spannend, zowel voor de wedstrijd als de competitie. Alex Gill deed als laatste starter nog een goede poging om Zoer te kloppen. De stalruiter van Marcel de Boer werd met Goldenstar (v. Bacardi VDL) uiteindelijk tweede. Dennis van den Brink werd met Frasier derde.

Albert Zoer over zijn overwinning in Exloo.


Voor Albert Zoer was het een lucratieve avond, want er stond veel prijzengeld op het spel in deze nieuwe competitie. Doordat hij zowel de finale als de competitie won (en het 1.35 met Freedom) kon Zoer meer dan vijfduizend euro aan prijzengeld mee naar huis nemen.

Zoer complimenteert organisatie

Zoer complimenteerde de organisatie achter de Winter Classics. ,,Het is een heel mooi initiatief. Het is goed voor het aankomende talent, ze kunnen eens op dit niveau rijden zonder dat ze gelijk dagen van huis moeten en de kosten erg oplopen. En voor de meer ervaren paarden is het mooi om ritme te houden. Ik denk dat ze elders in het land jaloers mogen zijn op deze competitie.”