Finale Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Exloo

Share
  • 10 december 2019 19:44

door: redactie, 10 december 2019 19:44

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Het Hippisch Centrum Exloo staat zaterdagavond 14 december in het teken van de finale van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics (RWC). In deze nationale 1.45-wedstrijd komen 60 combinaties aan de start.

De wedstrijdreeks is dit jaar nieuw op de kalender. Het Nationaal Indoor Salland had de primeur, daarna volgden de wedstrijden in Hellendoorn en Luttenberg. En nu dus de finale in Exloo.

De grote hal van het Hippisch Centrum Exloo.
De grote hal van het Hippisch Centrum Exloo. FOTO: Hippisch Centrum Exloo

De Roelofsen Horse Trucks Winter Classics is een initiatief van Marcel de Boer, Frederik de Backer, Martin Oosterlaar en Hendrik Jan Schuttert. ,,We willen de springsport in de regio een boost geven”, vertelt Marcel de Boer. ,,Dat is mooi voor het publiek en voor de ruiters. Goeie accommodaties zijn er genoeg, maar er moet wel wat georganiseerd worden.”

Volgens De Boer is het niet zo dat het Noorden de boot heeft gemist. ,,Je kunt niet zeggen dat we hier zijn afgegleden, maar we hebben misschien wel te lang stil gestaan, terwijl je elders meer wedstrijden op zag komen. Ik liep al langer rond met het idee om dit te gaan doen. Gelukkig kreeg ik direct andere enthousiast en is het ook gelukt om goede sponsors te vinden.”

Puzzel

Het was nog een hele puzzel om de wedstrijden gepland te krijgen. ,,Het laatste wat we willen is bestaande evenementen in de weg zitten. Met de finale in Exloo zitten we heel mooi, voor de feestdagen aan en voor Indoor Hartje Drenthe en de provinciale kampioenschappen.”

De Boer zegt meer dan tevreden te zijn over hoe de RWC tot nu toe verloopt. Hij rekent op een mooie finale in Exloo, waar zeker 60 combinaties zullen starten in het 1.45. Deze wedstrijd begint zaterdagavond om 19.15. Eerder op de dag zijn er ook nationale wedstrijden. Na de Grote Prijs is er een feestavond met Radio Continu. Vanaf woensdag zijn er al ‘gewone’ wedstrijden.

Wie gaat er zaterdag met de Prix du Vainqueur naar huis? Wordt het Albert Zoer, Alex Gill of toch Elisa van de Craats? De overall winnaar gaat naar huis met € 2.500,- Per wedstrijd zijn er punten te verdienen die meetellen voor het eindklassement! Om in aanmerking te komen voor deze prijs dient een ruiter deel te hebben genomen aan drie 1.45m rubrieken van de competitie.