Michael Greeve met Denver aan kop bij Winter Classics in Luttenberg

Share
  • 12 november 2023 18:59

door: redactie, 12 november 2023 18:59
Luttenberg
stegen.net | persbericht
foto: Roelofsen Horse Trucks Winter Classics

Michael Greeve won zaterdagavond de 1.45 finale bij de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics. De ruiter uit Veeningen pakte de zege met Denver.

Voor het meelevende publiek in Luttenberg ontspon zich een mooie finale. Van de 43 gestarte combinaties haalden 11 de barrage.

Waar het publiek bij de eerst deelnemers nog aardig rustig was werd dit naarmate de barrage vorderde steeds enthousiaster. Dennis van den Brink reed een strakke rit met zijn Aonia Domain en zette daarmee de deelnemers op scherp. 

Het was echter Michael Greeve die overtuigend een seconde sneller de finish wist te bereiken. Winnares van de Grote Prijs in Hellendoorn, Tani Joosten, deed wederom een goede poging en eindigde achter Robert Vos op de vierde plaats. Julia Houtzager-Kayser maakte de top 5 compleet met Kantibes.

Greeve na zijn overwinning: ,,Het is mooi om hier voor zo’n publiek te winnen. In de barrage liep eigenlijk alles zoals gepland dus dan is een overwinning uiteindelijk wel waar je op hoopt.” 

Denver staat sinds een maand op stal bij Greeve en zal de komende weken aan de start verschijnen in Lier en Lichtenvoorde. Wellicht zal hij op 9 december ook een gooi doen naar de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics Grote Prijs van Exloo.