Friese paarden aan kop bij Subtop in Haskerhorne

Friese paarden aan kop bij Subtop in Haskerhorne

15 december 2019 15:34 0 Door Petra Duindam
Deel dit met je vrienden

📌 Haskerhorne
📝 STEGEN.NET

Bij de Subtop op Stoeterij Bommelsteyn in Haskerhorne kwamen de Friese paarden sterk voor de dag. Marsja Dijkman behaalde met Geke fan ‘e Bijemastate een overwinning en met Eise 489 een derde plaats.

De wedstrijd in Haskerhorne kende helaas tien afmeldingen en dat was jammer voor organisator Herma Donker. De deelnemers die er wel waren hadden veel waardering voor de goede omstandigheden waaronder kon worden gereden. Op het programma stond onder andere een selectie voor de Kingsley Future Cup U25, waarbij tickets te verdienen zijn voor Jumping Amsterdam. Voor de Grand Prix en U25 was Haskerhorne een kadervormingswedstrijd. 

Jasmien de Koeyer en Carlijn Huberts bij de huldiging.
📸 Petra Duindam

Met MGPNGP Geke fan ‘e Bijemastate (v. Beart) wist Marsja Dijkman de winst te behalen met 67.65% en bijna 3% voorsprong op de nummer twee,  Ykje Baron, die Jitze fan Bronny Friesians (v.Tsjalle 454)  had gezadeld.  Zij hadden een score van 64.71%. Op de hielen zat Marsja met Eise 489 (v. Maurits 437) en ze stonden op een mooie derde plaats met 64.62%.

Marsja Dijkman rijdt Geke al vanaf 3-jarige leeftijd voor eigenaresse Petra Hofma, die deze merrie zelf heeft gefokt. Als driejarige heeft Geke, de toen nog Euro Frisian Cup gewonnen.

Met Geke zit Marsja in het Friese project Mei Grand Prix Nei Grand Prix en maakt goede vorderingen olv Rien van der Schaft. 

Jasmien de Koeyer

De 23 jarige Jasmien de Koeyer had een rit van ruim drie uur achter de rug en was erg enthousiast over de prachtige accommodatie met de goede bodems en fijn inrijterrein. Jasmien  had al een selectie gewonnen maar wilde als generale voor Jumping Amsterdam toch nog een keer van start.  ,,Esperanza (v. Desperados x De Niro) heeft wel wedstrijdritme nodig en kan soms erg heet worden, maar ik weet nu wel aardig hoe ik hiermee om moet gaan.”

De Koeyer omschrijft haar paard als ‘ontzettend leergierig en erg bewerkbaar’. Ze heeft Esperanza nu vijf jaar onder haar hoede en zelf opgeleid.

Met de score van 70.64% bleef De Koeyer Carlijn Huberts net geen 3% voor. Jasmien rijdt nu via het KNHS talententeam bij Hans Peter Minderhoud, dit bevalt haar erg goed en ze leert er veel van. Ook begeleidt Monique Peutz haar regelmatig en daar moet ze dan voor naar Ermelo. En natuurlijk niet te vergeten Tim Coomans bij wie Jasmien al jaren traint en de combinatie met deze drie zijn goed te combineren. 

Carlijn Huberts die met 67.69 % tweede werd, maakte net iets teveel fouten om een hogere score te halen. Watoeshi ( v. Rousseau) werd wat vrolijk en liet in de uitgestrekte galop zien dat ze best wat bokkesprongen kon maken maar was daarna weer goed bij de les. Ook Carlijn, die naast het op hoog niveau paardrijden ook nog een studie diergeneeskunde doet is verzekerd van een plek op Jumping Amsterdam. 

Tweede plaats Alex van Silfhout

Ook bondscoach Alex van Silfhout zadelde zijn paard en reed een mooie B-kaderscore, maar moest ‘de jeugd’ voor laten gaan. Want Denise Nekeman en haar stoere Boston STH (v. Johnson ) haalden de eerste prijs op. Adelinde Cornelissen had twee ijzers in het vuur en mocht met Zephyr (v. Jazz) het rode lint ophalen. Lynne Maas met Electra (v. Jazz) was goed voor de derde plaats.