Hans Peter Minderhoud neemt leiding in klassement wereldbeker

Hans Peter Minderhoud neemt leiding in klassement wereldbeker

1 december 2019 17:12 Uit Door KNHS
Deel dit met je vrienden

📌 Madrid
📝 STEGEN.NET | KNHS

Na zijn derde plaats zaterdagavond in de wereldbekerwedstrijd in Madrid leidt Hans Peter Minderhoud het klassement van de wereldbeker dressuur in de West-Europese league. Daarmee ligt de wereldbekerwinnaar van 2016 op koers voor deelname aan zijn negende finale. Minderhoud startte in Madrid met Glock’s Zanardi.

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Zanardi tijdens de wereldbeker in Madrid.

Na zijn derde plaats zaterdagavond in de wereldbekerwedstrijd in Madrid leidt Hans Peter Minderhoud het klassement van de wereldbeker dressuur in de Westeuropese league. Daarmee ligt de wereldbekerwinnaar van 2016 op koers voor deelname aan zijn negende finale. Minderhoud startte in Madrid met Glock’s Zanardi.

De FEI Wereldbekerwedstrijd van Madrid kwam op naam van de Duitse Dorothee Schneider met haar imponerende paard DSP Sammy Davies jr.. De juryleden waardeerden haar kür op muziek met ruim 82 procent.

Hans Peter Minderhoud kreeg van het vijfkoppige panel beoordelaars een score van 78.350% voor zijn verrichting met de schimmelruin Glock’s Zanardi. Daarmee eindigde de enige TeamNL-ruiter in Madrid op de derde plaats achter Schneider en de Spanjaard Claudio Castilla Ruiz.

Minderhoud was eerder in het seizoen tweede in Boedapest, vijfde in Herning en derde in de wereldbekerwedstrijd van Lyon. Met nog zeven wedstrijden te gaan gaat Minderhoud aan kop in het tussenklassement van de West-Europese League.

Uitslag FEI Wereldbekerwedstrijd Madrid, Kür op Muziek

  1. Dorothee Schneider (Dui), Sammy Davies Jr., 82.295%
  2. Claudio Castilla Ruiz (Spa), Alcaide, 80.230%
  3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Zanardi, 78.350%

Tussenstand FEI Wereldbeker dressuur, na 4 van de 11 wedstrijden

  1. Hans Peter Minderhoud, 58 pnt
  2. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), 48 pnt
  3. Frederic Wandres (Dui), 48 pnt