Mooie sport en volle tribunes bij hengstencompetitie Zuidbroek

Share
  • 29 december 2018 11:26

door: redactie, 29 december 2018 11:26

🔴 Zuidbroek
De hengstencompetitie zorgde vrijdag bij Indoor Groningen opnieuw voor volle tribunes. Bij deze derde selectie werd opnieuw duidelijk dat het publiek warm loopt voor de hengsten. Dat viel ook Rinus Blom van sponsor Blom op. Als het aan hem ligt blijven de hengsten naar Zuidbroek komen.

Steven Veldhuis won met Haynes GN de klasse Z.
📸 Mariol Middel

Jos Brinkman is al jaren de parcoursbouwer. ,,De wedstrijd hier in Zuidbroek is veruit het best bezocht”, vertelde hij tussen de bedrijven door. De hengstencompetitie is vooral bedoeld om de goedgekeurde vaderpaarden in de etalage te zetten. Meer een show dan een wedstrijd volgens sommigen. Brinkman neemt die woorden niet in de mond. ,,Maar ik bouw wel anders voor de hengsten, het is allemaal net wat vriendelijker.”

In de klasse L waren er na twee omlopen een flink aantal dubbel foutlozen. Een klassement wordt in deze klasse niet opgemaakt. Jubel ES, Jimi WS, Justice HL, Jaystar, Jacquet-Go, Jargon, Jagger SRK, Jappeloup, Eurocool’s Just Apple, Je suis equus Tame en Jukebox konden in deze rubriek de gedeelde eerste prijs ophalen.

Bas Moerings - Ipsthar
Bas Moerings won met Ipsthar de klasse M van de hengstencompetitie.
📸 Steven Stegen

Spannend was het in de klasse M, waar het publiek met volle teugen genoot van een prachtige barrage. Jur Vrieling was als laatste starter gebrand op de overwinning. Hij deed met Inaico VDL een bewonderswaardige poging. Een miscommunicatie gooide roet in het eten. Vrieling wilde krap linksom, nog voor een oxer langs, maar Inaico VDL snapte het even niet en dat kostte tijd. Toch werd de combinatie nog knap zevende.

Jur Vrieling - Inaico VDL
Jur Vrieling met Inaico VDL.
📸 Steven Stegen

Bas Moerings en Ipsthar (Denzel van ‘t Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer) behaalden de eerste prijs in de klasse M. ,,Mooi he! Het liep ook echt vloeiend”, reageerde Bas Moerings bij het KWPN. ,,Gelijk in de eerste lijn konden we al een galoppas weglaten, en hij wil zo graag naar voren dat ik daardoor altijd in het voordeel ben. Hij springt ook nooit veel hoger dan nodig, dat is echt zijn slimmigheid.”

Albert Zoer uit Echten kwam in de klasse M ook met twee hengsten aan de start, maar de Drentse ruiter had deze keer geen geluk. Hij viel met beide paarden buiten de barrage. Met Il est Balou was hij wel de snelste deelnemer met Ă©Ă©n afwerp, nog goed voor plaats 14. De klasse Z werd, net als bij de wedstrijd in Ermelo, gewonnen door Steven Veldhuis met Haynes GH.

Dressuur

De dag begon met de dressuur. Marieke van der Putten won met Jameson RS2 de klasse L. De combinatie behaalde 93 punten en scoorde een 10 op zuiverheid en takt. In de klasse M wist Renate Van Uytert- van Vliet te overtuigen met de hengst In Style, met een score van 89 punten wonnen zij deze klasse.

Toen was het tijd voor de klasse Z/ZZ/L waar Dinja van Liere de show stal met Hermès (v. Easy Game). De combinatie werd eerste met een score van 85 punten. Hermès behaalde eerder dit jaar al de bronzen medaille tijdens de finale van het WK jonge dressuurpaarden.

Voorzitter Aaldert de Vrieze van Indoor Groningen keek tevreden naar de volle tribunes. Even was er nog de onzekerheid vanwege de uitbraak van influenza, de paardengriep die de sector kopzorgen oplevert. ,,Maar het is hier geen issue, het is business as usual, ik heb er niet Ă©Ă©n telefoontje over gehad.”


De hengstencompetitie zorgde vrijdag bij Indoor Groningen opnieuw voor volle tribunes. Bij deze derde selectie werd opnieuw duidelijk dat het publiek warm loopt voor de hengsten. Dat viel ook Rinus Blom van sponsor Blom op. Als het aan hem ligt blijven de hengsten naar Zuidbroek komen.

🔴 Stegen.net | Persbericht | kwpn