Hoge scores bij finale dressuurderby Indoor Groningen

  • 28 december 2019 15:37
door: redactie, 28 december 2019 15:37

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET

Ilse van Cranenbroek won vrijdagavond bij Indoor Groningen de kür op muziek klasse ZZ-licht. Ze gaf Marjan Hooge het nakijken. Rachelle Buining was de beste in de klasse Z en Ann Wessels in het M.

Anders dan voorgaande jaren moesten de deelnemers aan de finale van de dressuurderby zich kwalificeren tijdens een speciaal selectieweekend in Veendam. De beste combinaties bonden in de kür in de Eurohal de strijd aan. Voor de jongere paarden was het een vrij spannende omgeving, maar toch werden er mooie resultaten neergezet.

Ann Wessels won met Ginn de klasse M.
📸 Indoor Groningen | Mariol Middel

In het ZZ-licht waren Ilse van Cranenbroek en Marjan Hooge erg aan elkaar gewaagd. Van Cranenbroek trok aan het langste eind. Met Ivar wist de amazone uit het Vlaamse Molenbeersel met een score van 73,938% de overwinning op te eisen. Op kleine achterstand werd Marjan Hooge uit Ees tweede met Idem Dito met 73,125%.

In de klasse Z was Rachelle Buining de absolute uitschieter. De amazone uit Ter Apelkanaal liep met Gant flink uit op de concurrentie met haar score van 72,230%. Puck Wilmink volgde met Jildau Wytske Fan de Brinkhof op behoorlijke afstand (69,667%).

Monsterscore

De hoogste score van de dag bij de paarden was voor Ann Wessels en Ginn. Zij wonnen met vlag en wimpel de klasse M met een monsterscore van 74,083%. Lauret Brinkman werd in deze wedstrijd tweede met Gina H met 70,250%. Meike de Jong schreef de Z-klasse voor pony’s op haar naam met Djinteequa.

Onder winnaars werd een prachtige trailer verloot, aangeboden door Impex Groningen. Maud Stelma, winnares van de klasse M pony’s cat. D-E was de gelukkige winnaar van de Böckmann trailer.