Laura Zwart viert rentree bij Indoor Hartje Drenthe met overwinning

  • 30 december 2019 17:55
door: Steven Stegen, 30 december 2019 17:55

📌 Beilen
📝 STEGEN.NET

Laura Zwart won maandagmiddag bij Indoor Hartje Drenthe de zwaarste dressuurrubriek. Ze schreef met de NRPS-hengst Bright’s Hero (v. Bright Speed) de gecombineerde Z2/ZZ-licht op haar naam.

Zwart zag haar optreden in het ZZ-licht beloond met 65,143%. De hengst liep makkelijk door de proef. Zwart was er blij mee. Vorig jaar moest ze in Beilen verstek laten gaan. ,,Ik ben blij dat ik nu weer mee kan doen. Ik heb lang problemen gehad met mijn rug. De dokters konden het eerst niet vinden. Uiteindelijk ben ik geopereerd, maar ik ben nog mar kort weer serieus aan de slag.”

Laura Zwart met de NRPS-hengst Bright’s Hero SB.
📸 Steven Stegen

De amazone uit Oosterwolde kreeg Bright’s Hero SB ironisch genoeg in haar schoot geworpen vanwege een knieblessure van één van haar leerlingen.

Het bleek te klikken tussen haar en de hengst. ,,Het is een fijn paard met een heel goed karakter.” Zwart heeft zich inmiddels gekwalificeerd voor het Fries kampioenschap.

De tweede plaats was in Beilen voor Patricia Bielefeld en Desteny BB (v. Desperados). Een combinatie met veel kwaliteit, maar met nog te veel storingen in de proef. Jurylid Odilia Arkema waardeerde het optreden met 64,571%. De derde plaats was voor Marell Hilberts met Sjiekeheer.

Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve’s Lucky Boy.

Yvonne Tol maakte in het ZZ-licht haar debuut voor eigen publiek. De amazone uit Beilen deed dat met Albrecht’s Hoeve’s Lucky Boy, een pony. ,,Ik ben gelukkig niet zo groot, dus het is geen probleem”, stelt Tol, die op een steenworp afstand van ‘haar’ manege woont en dus lopend met de pony naar de wedstrijd kan. Haar proef werd gewaardeerd met een score van 61,143% en dat was goed voor een winstpunt en de zevende plaats.