Bert-Jan Zuidema wint Indoor Hartje Drenthe: ‘ik ben heel gek met Fleurabella’

Share
  • 19 januari 2020 15:41

door: Steven Stegen, 19 januari 2020 15:41

📌 Beilen
📝 STEGEN.NET

Bert-Jan Zuidema en Fleurabella wonnen na een zinderende barrage de Grote Prijs van Indoor Hartje Drenthe. De ruiter uit Zuidwolde kent de merrie door en door. ,,Ik ben heel gek met Fleurabella.”

Zuidema eiste als laatste starter in de barrage met 14 combinaties de overwinning op. In de kolkende volgepakte manege van de Stroomruiters reed hij Julian de Boer (Esprit) op achterstand.

De winnende rit van Bert-Jan Zuidema en Fleurabella.

Het was de vierde keer dat Bert-Jan Zuidema het hoofdnummer van Indoor Hartje Drenthe wist te winnen en zijn eerste keer met Fleurabella (v. Diarado). ,,Maar ik rekende mezelf zeker niet tot de favorieten. Dat doe ik nooit. Ik weet hoe makkelijk je een foutje kunt krijgen.”

Toch is Fleurabella, inmiddels vier en half jaar onder het zadel van Zuidema, een stabiele factor. ,,Ik ben heel gek met deze merrie. Die instelling van haar is fantastisch. Ze wil altijd van het hout afblijven.”