archief
contact
+31 6 53239630

Bondscoach Alex van Silfhout vol lof over ver­nieuwde HJC-manege Tolbert

ūüďĆ TOLBERT ‚ÄĒ Tolbert stond afge¬≠lo¬≠pen week¬≠end in het teken van de eer¬≠ste kader¬≠vor¬≠ming nieuwe stijl. De wed¬≠strijd in de ver¬≠nieuwde HJC-manege werd een suc¬≠ces. Bondscoach Alex van Silfhout is enthou¬≠si¬≠ast over de nieuwe accommodatie. 

ūüďĆ Tolbert
ūüďĚ STEGEN.NET

L&R Horse Events orga¬≠ni¬≠seerde afge¬≠lo¬≠pen week¬≠end een drie¬≠daagse wed¬≠strijd voor de Subtop. Voorheen was dit eve¬≠ne¬≠ment in Assen, maar nu was voor de onlangs uit¬≠ge¬≠breide HJC-manege in Tolbert gekozen. 

Eigenaar Louwe Mulder heeft een gewel¬≠dig grote en nieuwe hal gebouwd van inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale allure met veel moge¬≠lijk¬≠he¬≠den en goede bodem.

Het deel¬≠ne¬≠mers¬≠veld was van hoge kwa¬≠li¬≠teit met zeven rui¬≠ters boven de 70% in de Grand Prix en het was tevens ook een kader¬≠vor¬≠mings¬≠wed¬≠strijd. Hierbij kijkt bonds¬≠coach Alex van Silfhout naar de deel¬≠ne¬≠mende com¬≠bi¬≠na¬≠ties in de Grand Prix en kan hij zo bepa¬≠len of er iemand in aan¬≠mer¬≠king komt om bij¬≠voor¬≠beeld een inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale wed¬≠strijd mee te mogen rijden. 

Edward Gal en Glock’s Total US.
ūüďł Petra Duindam

In prin¬≠cipe wordt er voor de inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale wed¬≠strijd geke¬≠ken naar de sco¬≠res die er behaald zijn, maar soms kan het zo zijn dat de bonds¬≠coach vindt dat een com¬≠bi¬≠na¬≠tie erva¬≠ring moet opdoen en kan degene dan voor¬≠rang geven. 

Er is een B‚ÄĎkader en een A‚ÄĎkader. Om in het B- kader te komen moet je mini¬≠maal √©√©n keer op een kader¬≠vor¬≠mings¬≠wed¬≠strijd 70.5% gehaald heb¬≠ben en twee keer op een inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale CDI wed¬≠strijd. Om in het A‚ÄĎKader te komen geldt het zelfde als voor het B‚ÄĎkader alleen dan ligt de score op 73%.

Bondscoach Alex van Silfhout is ont¬≠zet¬≠tend te spre¬≠ken over de accom¬≠mo¬≠da¬≠tie in Tolbert. ‚ÄěPrima stal¬≠ling en de orga¬≠ni¬≠sa¬≠tie is heel mee¬≠wer¬≠kend en meedenkend.‚ÄĚ

Dicht op het publiek

Toen ik hem aan¬≠gaf dat ik wel vond dat de dres¬≠suur¬≠ring wel erg dicht tegen de kant van het publiek stond, zei Alex van Silfhout dat het juist een super oefe¬≠ning was, want je weet nooit waar je terecht komt. ‚ÄěZo leren de paar¬≠den en rui¬≠ters in ver¬≠schil¬≠lende omstan¬≠dig¬≠he¬≠den met even¬≠tu¬≠ele span¬≠ning om te gaan.‚ÄĚ

Diederik van Silfhout met Expression.
ūüďł Petra Duindam

De kaar¬≠ten zijn nog niet geschud en uit¬≠ge¬≠deeld, ieder¬≠een die goede sco¬≠res blijft rij¬≠den en pro¬≠gres¬≠sie maakt kan nog steeds de weg naar Tokio maken. ‚ÄěEr is voor¬≠lo¬≠pig nog iedere maand een kader¬≠vor¬≠mings¬≠wed¬≠strijd en pas na het CHIO in Rotterdam wor¬≠den de namen bekend gemaakt die naar Tokio gaan‚ÄĚ, zei de bondscoach.

Uitslagen van de zon­dag vind je op startlijsten.nl

Natuurlijk was ik wel benieuwd naar de nieuwe top­per Pin Rock’s Foxfire Blitz van Diederik van Silfhout of dat hij ook kans kan maken en of dat het paard wel tot Tokio blijft? En ja goede berich­ten zijn daar te mel­den, want het is zeker de bedoe­ling om te strij­den voor een plek in het het team en de daar­bij beho­rende kans op uit­zen­ding naar Tokio. Daarna is hij voor de ver­koop. In Tolbert behaalde dit duo zater­dag en zon­dag de eer­ste plaats met de daar­bij beho­rende kaderscores.

Publiekstrekker Edward Gal

Edward Gal stond niet zicht¬≠baar op de lijst in Tolbert, een open plekje was er wel in het pro¬≠gramma. Maar ineens was er een bericht op de Facebookpagina van Glock en daar werd ver¬≠meld dat Edward met Glock‚Äôs Total US zijn debuut ging maken in de Lichte tour. En toen ont¬≠plofte Facebook! De media doken erop en het halve Noorden was dan ook te vin¬≠den in Tolbert om deze fan¬≠tas¬≠ti¬≠sche hengst in het echt te bewonderen. 

Voor de dres¬≠suur¬≠sport in het Noorden en voor Louwe Mulder gewel¬≠dige reclame! Alleen vind ik het dan weer jam¬≠mer dat er nor¬≠maal zo wei¬≠nig publiek te vin¬≠den is op dit soort wed¬≠strij¬≠den ter¬≠wijl en ont¬≠zet¬≠tend goede andere com¬≠bi¬≠na¬≠ties meerijden. 

Nog even een pluim voor L&R Horse Events, zo gewel¬≠dig wat ze hier opge¬≠zet heb¬≠ben samen met meer¬≠dere vrij¬≠wil¬≠li¬≠gers en van een oor¬≠spron¬≠ke¬≠lijke twee¬≠daagse een drie¬≠daags gemaakt hebben. 


gerelateerde berichten
Total
26
Share