KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie naar Exloo en Tolbert

Share
  • 22 oktober 2020 20:10

door: redactie, 22 oktober 2020 20:10

🐴 Ermelo
📝 paardensportnoord | KNHS

Exloo en Tolbert krijgen komende winter wedstrijden in het kader van de nieuwe KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie, tenminste als corona daar geen streep doorheen zet. De competitie is voor combinaties in de zware en lichte tour en de U25.

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport Senioren (Zware – & Lichte Tour) & U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een aantal (maandelijkse) wedstrijden welke in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale.

Alex van Silfhout
Bondscoach Alex van Silfhout is blij met de nieuwe competitie.
📸 Steven Stegen

De eerste competitie bestaat uit elf wedstrijden en een finale. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten combinaties in minimaal vier competitiewedstrijden zijn gestart. De zes beste combinaties uit het klassement gaan door naar de finale waarin een KĂĽr wordt gereden.

De competitie en finale voor de eerste editie wordt verreden op de volgende wedstrijden:
8 november – Exloo
29 december – Nieuw en Sint Joosland
17 januari – Tolbert
26 of 27 februari – Utrecht
21 maart – Schijndel

De finale wordt verreden tijdens het internationale concours Jumping Zwolle van 14 – 17 oktober.

Op korte termijn wordt, afhankelijk van de ontwikkelingen rond Covid-19, een besluit genomen over de eerste wedstrijd.

Sponsor Roelofsen Horse Trucks heeft voor zowel de competitiewedstrijden als de finale aantrekkelijk prijzen beschikbaar gesteld. Voor de competitiewinnaars is er een speciale extra prijs, die krijgen voor een bepaalde periode de beschikking over een Parados Sport, de luxe 2 paardsvrachtwagen van Roelofsen Horse Trucks.

Bondscoach ziet vele voordelen

Bondscoach Alex van Silfhout is blij dat Roelofsen Horse Trucks bereid is de senioren te ondersteunen. ,,We waren al een tijd op zoek naar een sponsor om de seniorenwedstrijden te ondersteunen. Met de steun van Roelofsen kunnen we de wedstrijden aantrekkelijker maken met onder meer hoger prijzengeld. Voor de sport is het belangrijk dat deze K&U wedstrijden en competitie er zijn. Door alles open te laten zoals voorheen, krijg je meer versplintering van de wedstrijden en gaat het competitiegevoel weg. Als je een grotere groep deelnemers op Ă©Ă©n locatie hebt, krijg je meer competitie en weet iedereen beter waar hij staat en waar aan gewerkt moet worden.”