Marten Luiten en Fynona niet te kloppen in Tolbert

Marten Luiten en Fynona niet te kloppen in Tolbert

12 januari 2020 14:59 0 Door KNHS
Deel dit met je vrienden

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET | KNHS

Marten Luiten gaat maar door met zijn indrukwekkende reeks overwinningen. Zaterdag was het talent uit Winschoten met Fynona de beste in de wedstrijd voor Young Riders in Tolbert.

In de vernieuwde accommodatie in Tolbert stond de tweede competitiewedstrijd op het programma van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Junioren en Young Riders. Onder het toeziend oog van bondscoach Monique Peutz reed een groot deelnemersveld van Junioren en Young Riders hun proef.

Marten Luiten en Fynona (archief)

De combinaties werden beoordeeld door juryleden Jan en Jeannette Wolfs en Patrick Berends die zeer tevreden waren over de verrichtingen van de deelnemers. Patrick vertelt: ,,De sfeer zat er vanmiddag goed in op de prachtige Hedde Jan Cazemier Manege in Tolbert en alles was super geregeld. Daarbij hebben we goede combinaties in de ring gezien van een mooi niveau.”

Berends: ,,De uitschieter van de dag was absoluut Marten Luiten, die een scoorde behaalde van 74,60%. Hij laat zoveel harmonie in de proef zien, dat is gewoon een genot om naar te kijken. De wissels zijn echt gigantisch goed en daar scoort hij hoge punten mee. Het geheel mag misschien net iets expressiever, maar het is allemaal wel heel zuiver.”

Ook Kimberly Pap, die als tweede eindigde, liet volgens de jury een zeer nette proef zien. ,,Er zat mooi veel expressie in haar proef, alleen helaas ook wat spanning. Haar paard Vloet Vinctory wordt op sommige momenten iets te enthousiast wat dan ten koste gaat van de takt. Maar alsnog erg goed gereden. Dat geldt ook voor Zoe Kuintjes die 69% scoorde en daarmee derde werd.”

Bij de Junioren lag de uitslag zeer dicht bij elkaar. De ruiters in de kopgroep waren zeker aan elkaar gewaagd. Lara van Nek reed net iets constanter waardoor zij eerste werd met 68,18%. k werd overtuigend gewonnen door Veerle van Hof die met Don Diablo 70,66% scoorde.

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup Young Riders, Tolbert

  1. Marten Luiten (Winschoten) – Fynona, 74,60%
  2. Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 72,30%
  3. Zoe Kuintjes (Aalsmeer) – Cupido, 69,06%