Veronique Roerink en Flanell twee keer tweede bij Indoor Groningen

Veronique Roerink en Flanell twee keer tweede bij Indoor Groningen

5 januari 2020 18:26 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET

Veronique Roerink kijkt terug op een geslaagd optreden in de zware tour bij Indoor Groningen. De 31-jarige amazone wist met Flanell (v. Apache) in beide proeven knap de tweede plaats te behalen. Winnaars waren Margot Timmermans en Lynne Maas.

volg me
Laatste berichten van Steven Stegen (alles zien)

Roerink en haar Flanell behaalden in de eerste proef een score van 69,647%. Margo Timmermans was met Catch Me met 70,734% net even beter. In de kür, die ’s avonds veel publiek naar de Eurohal trok, pakte Veronique Roerink opnieuw de tweede plaats, nu met 77,625%. Lynne Maas kreeg met Electra de hoogste waardering: 78,625%.

Veronique Roerink en Flanell tijdens Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

Voor Veronique Roerink was het met twee tweede plaatsen een succesvolle dag. ,,Het was de vijfde keer dat Flanell een Grand Prix proef reed. Ik les nu een jaar bij Johan Hamminga. Ik was altijd gewend om heel veel dingen zelf te doen, maar je hebt gewoon ogen en ervaring op de grond nodig, een spiegel die ook eens terugpraat.”

De Drentse amazone is blij met de vooruitgang die ze met Flanell boekt. De 10-jarige elitemerrie van Apache uit een moeder van de net overleden Don Schufro komt in de proef steeds stabieler voor de dag. In het verleden raakte de merrie nog wel eens wat afgeleid. ,,Ik kon nu echt stukken genieten. Er zaten wel wat foutjes in, maar ik weet nu weer waar we lekker aan verder gaan sleutelen.”

Succes Van Silfhout

In de lichte tour was er bij Indoor Groningen dubbel succes voor Diederik van Silfhout en de KWPN-hengst Impression (Blue Hors Don Schufro x Ferro). De hengst was na het zilver op het NK niet meer op wedstrijd geweest, maar de combinatie kwam nu sterk voor de dag, met een mooie uitschieter in de kür, goed voor 75,875%.

Alex van Silfhout met de KWPN-hengst Impression.
📸 Steven Stegen

Van Silfhout kende in Zuidbroek ook succes met zijn nieuwe troef Pin Rock’s Foxfire Blitz, een 12-jarige ruin van de Oldenburger hengst Fernet, uit een moeder van de KWPN’er Caritas. In de Grand Prix werd het duo derde met 68,288%. In de kür besloot Van Silfhout niet meer te starten. Hij is duidelijk zuinig op Pin Rock’s Foxfire Blitz. ,,Dat gaat een hele beste worden.”


Deel dit bericht