Vincent Geerink verrast met nieuwe troef Flying Echo

Vincent Geerink verrast met nieuwe troef Flying Echo

6 januari 2020 08:00 Uit Door Wendy Scholten
Deel dit met je vrienden

📌 Vragender
📝 STEGEN.NET

Vincent Geerink verraste zichzelf op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Met zijn nieuwe troef Flying Echo werd hij op zaterdagavond winnaar van de 1.40m Grote Prijs van het PSC Nieuwjaarsconcours.

Geerink: ,,Ik ben heel blij. Niet verwacht en bovendien de eerste keer dat ik een nationale Grote Prijs win! Het was heel vaak net niet.” De winnende viervoeter heet Flying Echo (Zento x G.Ramiro Z), die dit weekend voor het eerst op concours liep onder Vincent Geerink. ,,Gisteren in het Z met een foutje, vandaag in het ZZ foutloos en pas daarna aangemeld voor het 1.40m.”

Vincent Geerink met zijn nieuwe troef Flying Echo.
📸 Wendy Scholten

Dat Flying Echo de hoogte al gewend is, gaf vertrouwen. Hij sprong al rankingproeven met Mareille Schröder-van Geel, die de 11-jarige ruin twee weken geleden deels verkocht aan Stal Geerink. ,,Het is een heel snel paard. Nu nog iets meer controle”, lacht de ruiter uit Gelselaar fijntjes. ,,De rem richting de laatste hindernis was kapot, maar ik had het geluk dat hij toch van het hout bleef.”

Favoriet voor de Grote Prijs gezien zijn recente successen, Remco Been, kreeg een wachtende afstand richting de laatste hindernis met Balou van het Molenhof (v. Berlin) en werd tweede op 0,68 seconde afstand.

Henri Stegeman pakte de derde prijs met Endeavour (v. Cantos), voor de 22-jarige Maikel Schennink uit Zelhem die zijn debuut maakte in de Grote Prijs. Hij sprong safe dubbel foutloos met Ellwood (v. Celano) tot grote trots van vader Henny Schennink met wie hij de paarden samen traint.