Ava Krause overtuigend Drents kampioen Z1 pony’s

  • 2 februari 2020 15:14
door: redactie, 2 februari 2020 15:14

📌 Bronneger
📝 STEGEN.NET

Ava Krause uit Een is zaterdag in Manege De Rietweg overtuigend Drents kampioen bij de pony’s geworden in de klasse Z1. De amazone van Mensinghe Roden bouwde met Jonker’s Liam een flinke voorsprong op.

Krause (17) kan al terugkijken op meer Drentse titels en trok met Jonker’s Liam moeiteloos de succesvolle lijn door. In het Z1, de hoogste klasse in Bronneger (het Z2 is tijdens het Drents kampioenschap paarden), behaalde de leerlinge van Floor Vos bij beide juryleden de hoogste score. Dat resulteerde in een gemiddelde van 67,647%.

Ava Krause werd Drents kampioen Z1-dressuur bij de pony’s met Jonker’s Liam.
📸 Facebook Ava Krause

Met deze mooie score wist Ava Krause de concurrentie gemakkelijk achter zich te laten. Inge Oelen pakte de tweede plaats. Met haar pony Hanzehof’s Dylan behaalde de amazone van de Weideruiters 64,559%.

In de klasse M waren de Drentse dressuurtitels voor Kyra Hingstman (M1/M2 cat. AB), Belinda Gritter (M1/M2 cat C), Carlijn van Mensvoort (M1 cat DE) en Melanie Jongbloed (M2 cat DE).