Ava Krause en Golden Legend schitteren nog één keer op Drents kampioenschap

  • 10 februari 2019 13:44
door: Steven Stegen, 10 februari 2019 13:44

🔴 Erica
Nog één keer schitterde Ava Krause met Golden Legend op het Drents kampioenschap. De succesvolle combinatie van RV Mensinghe Roden werd afgetekend kampioen in het Z2 bij de pony’s. Ava neemt binnenkort afscheid van Golden Legend.

Ava Krause Golden Legend
Ava Krause met Golden Legend.
📸 Steven Stegen

Ava Krause werd vorige week in Bronneger al Drents kampioen M2. Ook toen bouwde ze een enorme voorsprong op. Met haar M2-pony Jonker’s Liam gaat de net 16 geworden amazone nog door in de ponysport. ,,Ik hoop er dit jaar een leuk paard naast te kunnen vinden.”

Maar terug naar Golden Legend. De pony is inderdaad een legende. ,,Met Ava is Golden Legend nu zeven keer Drents kampioen en twee keer KNHS-kampioen geworden”, vertelt haar moeder met gepaste trots.

Ava Krause: ,,Ik rijd de pony nu drie en halve jaar. De tijd is rijp om hem over te dragen, zodat hij z’n ervaring weer aan iemand anders kan overdragen. Tijdens de proef was ik er niet zo mee bezig, maar nu het er op zit komt wel dat gevoel naar boven dat het de laatste keer was voor ons op het Drents kampioenschap.”

Wat volgde was nog een mooie ereronde in het Hippisch Centrum Emmen en luid applaus en gejoel van de fans aan de kant van de rijbaan.