archief
contact
+31 6 53239630

CSI Twente in Geesteren wil ‘eigen’ terrein aankopen

📌 GEESTEREN – De stichting die het CSI Twente in Geesteren organiseert wil het eigen evenemententerrein kopen, zo meldt de regionale krant Tubantia. De aankoop van de grond moet een eind maken aan het slepende conflict tussen de huidige eigenaren en de gemeente Tubbergen.
De hoofdpiste van het CSI Twente in Geesteren.
De hoofdpiste van het CSI Twente in Geesteren.

📌 Geesteren
📝 STEGEN.NET | Tubantia

De stichting die het CSI Twente in Geesteren organiseert wil het eigen evenemententerrein kopen, zo meldt de regionale krant Tubantia. De aankoop moet een eind maken aan het slepende conflict tussen de huidige eigenaren en de gemeente Tubbergen.

Het bestuur van de Stichting CSI Twente is volgens de krant in gesprek met de eigenaren om het terrein van het grote paardensportevenement over te nemen, zo zeg directeur Rob Maathuis van CSI Twente.

De hoofdpiste van het CSI Twente in Geesteren.
De hoofdpiste van het CSI Twente in Geesteren.

Het negen hectare grote terrein waarop jaarlijks het concours CSI Twente wordt gehouden is eigendom van drie ondernemers: de broers Ewald en Gert Huzink en Gerard Haarhuis. Ze kochten de grond destijds uit het faillissement van Stal Maathuis.

Afgelopen zaterdag kondigde Ewald Huzink namens de eigenaren aan dat het terrein in de verkoop gaat. De aankondiging voor de verkoop is een reactie op de eis van de gemeente Tubbergen om de Loo Es weer in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Nog huurcontract van twee jaar

Het contract over de verhuur van het terrein voor CSI loopt tot en met 2021. Daarna gaat het terrein ‘vrij van huur’ in de verkoop, zei Ewald Huzink zaterdag. „Wij hadden er iets van vernomen”, zegt Maathuis. „Het heeft op dit moment niet zoveel zin om te speculeren. Het enige dat ik kan zeggen is dat we nu in alle rust de situatie inventariseren. We hebben nog een huurcontract voor twee jaar. Maar de interesse is er om het terrein te verwerven”, aldus de CSI-directeur.

Voor het terrein kan worden verkocht moet het van de gemeente in de originele staat worden teruggebracht. Dat betekent dat een illegale afgraving van de Loo Es, waarmee een vlak inspringterrein moest worden gemaakt, ongedaan wordt gemaakt.

🔴 Stegen.net | Tubantia

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel