archief
contact
+31 6 53239630

Friese titels voor Jacob van der Heide, Nina Woerts en Leonie Evink

ūüďĆ HARICH ‚ÄĒ Jacob van der Heide (ZZ-licht), Nina Woerts (Z2) en Leonie Evink (Z1) pakten in Manege Gaasterland in Harich de zwaar¬≠ste Friese dres¬≠suur¬≠ti¬≠tels. Door de storm besloot de orga¬≠ni¬≠sa¬≠tie het program¬≠ma aan te passen. 

ūüďĆ Harich
ūüďĚ STEGEN.NET
ūüďł RM photo¬≠grap¬≠hy | Ryanne Marije Tigchelaar

Jacob van der Heide (ZZ-licht), Nina Woerts (Z2) en Leonie Evink (Z1) pakten in Manege Gaasterland in Harich de zwaar­ste Friese dres­suur­ti­tels. Door de storm besloot de orga­ni­sa­tie het program­ma aan te passen.

Afgelopen vrij­dag gingen de Friese Kampioenschappen van start op de mooie loca­tie bij Manege Gaasterland in Harich. Waar weer veel vrij­wil­li­gers het tot een mooi en gezel­lig kampi­oen­schap hebben gemaakt, aldus de organisatie.

Leonie Evink werd met Sjoeke van Ravenswoud Fries kampi­oen Z1.
ūüďł RM photo¬≠grap¬≠hy | Ryanne Marije Tigchelaar

Vrijdag gingen de Z‚ÄĎrubrieken van start en zondag zou hier de fina¬≠le voor zijn, maar door de slech¬≠te weers¬≠voor¬≠spel¬≠ling was de fina¬≠le verplaatst naar zater¬≠dag¬≠avond achter de pony‚Äôs, die over¬≠dag hun kampi¬≠oen¬≠schap¬≠pen hadden gere¬≠den. De klas¬≠sen L2, M1 en de M2 worden nu op vrij¬≠dag 14 febru¬≠a¬≠ri verre¬≠den. Hierna gaat het Friese Kampioenschap sprin¬≠gen van start. 

Jury unaniem in het Z1

In het Z1, met Sjoeke van Ravenswoud (v.Wimer 461), wist Leonie Evink de eerste proef te winnen. De jury was het unaniem eens bij deze combi¬≠na¬≠tie. ‚ÄěVrijdag heb ik iets op safe gere¬≠den‚ÄĚ, aldus Leonie, die deze zeven¬≠ja¬≠ri¬≠ge merrie sinds vorig jaar juli rijdt voor de Deense eige¬≠naar Flemming Fynbo. Hergen van Hall was in de twee¬≠de proef de sterk¬≠ste, maar in het klas¬≠se¬≠ment wist hij Evink niet te passeren.

‚ÄěDoor haar mooie open front en fijne aanleu¬≠ning wist ze goede punten te scoren‚ÄĚ, oordeel¬≠de de jury. Sjoeke is een Kroon en sport merrie en het doel is om haar ook nog elite te krij¬≠gen en daar zijn vijf winst¬≠pun¬≠ten in de Prix st. George voor nodig. ‚ÄěZe heeft een werk¬≠zaam en meewer¬≠kend karak¬≠ter, dus de verwach¬≠tin¬≠gen zijn goed‚ÄĚ, aldus Leonie.

Voor de nummer twee Willem Jo√ęzer de Jong en Hergen van Hall was de strijd nog niet gestre¬≠den. Waar de Jong bij de eerste proef nog twee¬≠de stond moest hij in de fina¬≠le¬≠proef van Hall voor¬≠la¬≠ten gaan en dat kost¬≠te hem zijn reservekampioenschap.

Nina Woerts 5% los

Nina Woerts was al een succes¬≠vol beken¬≠de bij de pony‚Äôs en heeft nu de over¬≠stap naar de paar¬≠den gemaakt en dit niet zonder resul¬≠taat. Met Catwalk STH (v. Voice) wisten ze in het Z2 met 70.02 % en bijna 5% los van de nummer twee het kampi¬≠oen¬≠schap te winnen. Kenna Bakker met de merrie I am Special (v. Dreamboy) mocht het reser¬≠ve¬≠kam¬≠pi¬≠oen¬≠slint ophalen. 

Met Ecocert‚Äôs Fireball (v. Ampere) wist Jacob van der Heide de eerste proef in het ZZ-licht te winnen. Bij de k√ľr moest van der Heide Harmina Holwerda voor laten gaan. Holwerda wist zich nog op te werken naar de twee¬≠de plaats, nadat ze de k√ľr had gewon¬≠nen met Stal de Merskens Marten (v.Dries 421). Naomi Falkema, die bij de eerste proef twee¬≠de stond, moest met Waleska genoe¬≠gen nemen met een derde plaats. 

gerelateerde berichten
Total
10
Share