KNHS-erelid Jaap Werners overleden

KNHS-erelid Jaap Werners overleden

20 februari 2020 09:36 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Meppel
📝 STEGEN.NET | KNHS

Afgelopen dinsdag is Jaap Werners overleden. Werners was zeer breed actief binnen de paardenwereld en genoot veel respect en waardering. Hij werd daarvoor onder andere beloond met de gouden speld en het erelidmaatschap van de KNHS.

Een prominent paardenman, zo mag en moet je Jaap Werners omschrijven. Hij bleef z’n hele leven lang betrokken bij de hippische sector, al moest hij vanwege aflatende gezondheid de laatste jaren stappen terug doen.

Jaap Werners (rechts) met Theo Ploegmakers.
📸 Jacob Melissen

Binnen de KNHS was Jaap Werners van 2002 tot 2010 actief als bestuurslid en een groot deel van deze periode nam hij de rol van vice-voorzitter op zich.

Werners was een van de voortrekkers in de periode van de fusie van vele hippische organisaties tot de huidige KNHS, hij vervulde deze belangrijke rol als voorzitter van de KNF, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs.

De interesses en werkvlakken van Jaap Werners binnen de KNHS en gehele paardensector waren zeer divers. Jaap Werners volgde vol belangstelling alle kampioenschappen, van klasse B tot en met Olympisch Spelen, iedereen kon op zijn aandacht rekenen.

Ook op het gebied van paardenwelzijn en onderwijs stond Werners altijd klaar om zijn kennis en kunde aan te wenden. Hij was actief binnen de Sectorraad Paarden en vele jaren voorzitter van de Stichting ORUN, de organisatie die de hippische opleidingen toets en de examens verzorgt.

Gewaardeerd paardenman

Jaap Werners was eigenaar van Cavalcade, een bureau dat binnen de paardenwereld taxaties, aan- en verkoopbemiddeling en veilingen organiseerde. Ook buiten de KNHS was hij een veel gezien en zeer gewaardeerd paardenman. Als voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie had hij binnen deze fokkerijorganisatie een zeer voorname rol. Als groot liefhebber van de draf- en rensport was hij meer aan het begin van zijn hippische loopbaan ook vele jaren actief binnen de NDR.

Dankzij zijn vele functie binnen de sport en fokkerij slaagde Werners er in deze werelden dichter bij elkaar te brengen. De KNHS en heel hippisch Nederland is Jaap Werners veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet en passie voor het paard. Hij was een verbinder en voorbeeld voor velen.

Zijn passie voor en zijn grote kennis van de paardensport gecombineerd met zijn aimabele persoonlijkheid zorgden ervoor dat Jaap zeer geliefd was. Hij zal enorm gemist worden, zo laat de KNHS in een persbericht weten.

🔴 Stegen.net | KNHS