archief
contact
+31 6 53239630

Stichting Indoor Meppel brengt paarden terug in binnenstad

MEPPEL – Indoors zijn er al jaren niet meer in Meppel. Eind 2008 was de laatste editie van Indoor Meppel. Maar de organiserende stichting bestaat nog steeds en komt op 10 en 11 juli terug met nieuwe activiteiten: een Masters en handelskeuring.
Op 10 en 11 juli zijn de paarden terug in het centrum van Meppel.

Op 10 en 11 juli zijn er weer paarden te bewonderen in het centrum van Meppel. Met dank aan de stichting Indoor Meppel, die nog altijd bestaat, ook al ging het befaamde Indoor Meppel in de Markthallen ter ziele. De organisatie komt nu terug met een soort Masters op woensdagavond en een handelskeuring op de donderdag.

Op 10 en 11 juli zijn de paarden terug in het centrum van Meppel.
Op 10 en 11 juli zijn de paarden terug in het centrum van Meppel.

Woensdag begint het programma om 19.00 uur. Op de piste op het Kerkplein is dan een soort Masters. ,,We hebben een ruimte van iets minder dan 20 bij 40 meter, maar wel met een prima bodem. Die kunnen we gebruiken van het NIC en wordt door Ben Agterberg aangelegd”, vertelt Jaap Werners van de stichting Indoor Meppel.

In de baan komen vijf hindernissen te staan, die na elke ronde verhoogd worden. Er zijn 25 ruiters uitgenodigd, met onder andere Albert Zoer, Marc Houtzager, Angelique Hoorn en Nathalie van der Mei.

Het laatste indoorconcours in Meppel was in november 2008. De Grote Prijs werd toen gewonnen door Michel van der Knaap. Indoor Meppel was een begrip in de paardensport, vanwege de bijzondere accommodatie en de gezellige sfeer. Ondanks de inspanningen van de organisatie is het niet gelukt om het evenement een doorstart in een nieuwe accommodatie te bezorgen.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share