archief
contact
+31 6 53239630

Renate Beuving sterke win­naar op matig bezet Drents kampioenschap

ūüďĆ BEILEN ‚ÄĒ Met de ZZ-titel op zak en de derde plaats in die klasse was Renate Beuving de gevierde ama¬≠zone op het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap. De ama¬≠zone uit Beilen was er terecht blij mee, ook al viel de deel¬≠name dit jaar tegen. 

ūüďĆ Beilen
ūüďĚ STEGEN.NET

Met de ZZ-titel op zak en de derde plaats in die klasse was Renate Beuving de gevierde ama¬≠zone op het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap. De ama¬≠zone uit Beilen was er terecht blij mee, ook al viel de deel¬≠name dit jaar tegen.

Slechts vijf com¬≠bi¬≠na¬≠ties had¬≠den zich gemeld om deel te nemen aan het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap klasse ZZ. Een onge¬≠kend laag aan¬≠tal, zo erkende ook voor¬≠zit¬≠ter Klaas Brouwer van het regio¬≠be¬≠stuur van de KNHS.

Drents kampioenschap Renate Beuving
Renate Beuving met Fellow.
ūüďł Steven Stegen

Volgens Brouwer heeft het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap last van het gege¬≠ven dat veel rui¬≠ters wei¬≠nig zin heb¬≠ben om te moe¬≠ten rij¬≠den op het KNHS-kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap in Ermelo, waar¬≠voor het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap een selec¬≠tie is. ‚ÄěIk hoor dat veel rui¬≠ters het daar onge¬≠zel¬≠lig vin¬≠den. Nu is het wel zo dat sinds dit jaar gese¬≠lec¬≠teerde rui¬≠ters niet meer ver¬≠plicht zijn om daar te star¬≠ten, ze mogen er dus voor bedan¬≠ken. Maar dat weten veel rui¬≠ters niet.‚ÄĚ

Brouwer vindt dat er ook nog eens naar de regels moet wor¬≠den geke¬≠ken die bij¬≠voor¬≠beeld bepa¬≠len dat bekende rui¬≠ters als Albert Zoer en Marc Houtzager niet mogen star¬≠ten op de pro¬≠vin¬≠ci¬≠ale kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap¬≠pen. ‚ÄěDat is ooit bedacht om de ama¬≠teur te bescher¬≠men, maar ik zou er wel vanaf wil¬≠len. Die bekende rui¬≠ters kun¬≠nen ook met jon¬≠gere paar¬≠den aan de start komen. Ik wil me daar in Ermelo sterk voor gaan maken. Het is voor een ama¬≠teur toch alleen maar een extra sti¬≠mu¬≠lans lijkt me.‚ÄĚ

Renate Beuving was ondanks de tegen¬≠val¬≠lende con¬≠cur¬≠ren¬≠tie terecht blij met haar suc¬≠ces¬≠sen. ‚ÄěDrents kam¬≠pi¬≠oen wor¬≠den bete¬≠kent zeker iets voor mij. Het is toch de beves¬≠ti¬≠ging dat je goed bezig bent. Ik had aan Gert van den Hof nog een geduchte con¬≠cur¬≠rent in de barrage.‚ÄĚ

Dat klopte zeker. Beuving reed als eer­ste met Fellow (v. Indoctro) en zette een fout­loze en snelle rit neer. Van den Hof ging daarna vol in de aan­val, maar zag zijn poging met Guus B. uit­lo­pen op twee spring­fou­ten. Daarmee was voor Beuving de ZZ-titel bin­nen, maar met haar tweede paard Horsinaa ging ze toch vol­uit. Dat resul­teerde in drie bal­ken en de derde plaats.

Klasse Z

De klasse Z ein¬≠digde met een bar¬≠rage met twee deel¬≠ne¬≠mers. Saskia Deknatel startte als eer¬≠ste en kreeg met Golandie een spring¬≠fout. Voor Weite Oldenziel was het daarna een koud kunstje om de klus af te maken. Hij nam de tijd en reed fout¬≠loos met Ofichem‚Äôs Finn (v. Zirocco Blue VDL). Donderdag eiste Renate Beuving al de M‚ÄĎtitel op met Ithaca.


gerelateerde berichten
Total
34
Share