Renate Beuving en Fellow als enigen foutloos bij start Drents kampioenschap

Share
  • 27 juli 2018 17:49

door: redactie, 27 juli 2018 17:49

blokjeExloo | Stegen.net
Renate Beuving won vrijdagmorgen het eerste onderdeel tijdens het snikhete Drents kampioenschap springen. Op de prachtige zandbodem in Exloo reed ze met Fellow als enige een foutloos parcours in de ZZ-klasse.

Renate Beuving reed met Fellow als enige foutloos in het ZZ op de eerste dag van het Drents kampioenschap in Exloo.
Steven Stegen

Niet eerder kende het Drents kampioenschap zo’n minimale bezetting in het ZZ. Slechts acht combinaties verschenen vrijdagmorgen aan de start. Beuving wist als enige alle hindernissen in tact te laten, waarmee de amazone uit Odoorn opnieuw haar vorm met Fellow (v. Indoctro) bewees. Onlangs won de combinatie nog de Derby van Drenthe.

Lysanne Kruizinga werd vrijdag tweede. De 15-jarige amazone uit Schoonloo maakte met Erunella één foutje, net als Gert van den Hof met Eldorado VDL. Roos Hansman met Easter Boy volgde met twee afgeworpen balken. Xanne Sluyter en Guusje kregen 16 strafpunten.

In het Z wisten Alexander Chitty (met Hurricane en Honeur de Pomme), Wim Pomp (Ga la Vie) en Willem Verdonk (Genève) foutloos te blijven.

(Live) uitslagen vind je hier