KNHS-kampioenschap: mooie prestaties Kimberly Pap, Kim Jacobi en Julia van Schaik

Share
  • 1 maart 2020 19:43

door: KNHS, 1 maart 2020 19:43

📌 Ermelo
📝 STEGEN.NET | KNHS

In het Nationaal Hippisch Centrum zijn afgelopen vrijdag en zaterdag de KNHS indoorkampioenschappen dressuur begonnen. In de hoogst verreden klasse, het M1, eiste Kimberly Pap de overwinning op. Fries kampioene Kim Jacobi werd tiende.

De Nunspeetse amazone Kimberly Pap heeft als A-kaderlid bij de Young Riders al vele nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen op haar naam geschreven en mag daar nu de M1-titel bij de paarden aan toevoegen. Ze vertelt enthousiast na de huldiging: ,,Ik heb echt fijn gereden en ben super tevreden over de proef die heb ik laten zien.ā€

Kim Jacobi en Iza Diena tijdens het Fries kampioenschap.
📸 Fardau’s Fotografie

Pap kwam in de baan met Just a Dream en behaalde 72,67%, waarmee ze Emma van den Hooven met High Hope (72,61%) net achter zich wist te laten. Beste Noordelijke deelnemer was Kim Jacobi. De Friese kampioene eindigde op plaats 10 met Iza Dieni. Op plaats 11 eindigde Monique van der Meij (RV Nienoord) met Stal Brandma’s Tsjalda. Karlijn van Vught (Blauwe Ruiters) werd 12 en Drents kampioene Renate Velzing 19e.

Alle uitslagen kun je vinden op de speciale pagina van de KNHS-kampioenschappen 2020.

De 36-jarige Emma van den Hooven deed goede zaken. Ze schreef de klasse L2 op haar naam met de zwarte hengst Severo met een score van 71,05% en werd ook nog reservekampioen in de klasse M1 met haar andere troef High Hope. ,,Ik heb echt genoten, alles ging super fijnā€, aldus de amazone. Julia van Schaik (RV Exloo) behaalde een mooie vierde plaats met Nova.

De klasse L1 werd overtuigend gewonnen door Demi Feijs die met haar paard Dordogne een zeer goede score behaalde van 72,72%. Ze vertelt na afloop van de huldiging: ,,Mijn proef ging heel fijn, vooral het drafgedeelte was heel sterk.ā€