Daphne van Peperstraten naar zege bij KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

Share
  • 22 april 2018 14:16

door: KNHS, 22 april 2018 14:16

Nispen | STEGEN.NET | KNHS
Daphne van Peperstraten bewees bij de voorlaatste wedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup haar vorm. Bij de Junioren was haar proef met Greenpoint’s Cupido goed voor de winnende score van 74,24%. Lisanne Zoutendijk won op eigen terrein de Young Riders. Haar nieuwste troef Zilverstar bemachtigde 71,12%.

Van Peperstratenkijkt tevreden terug op haar proef met de Johnson-nazaat. ,,Ook al is het warm, Greenpoint’s Cupido blijft altijd gaan. Ik kan merken dat we veel vooruitgang boeken. Greenpoint’s Cupido was altijd al energiek in alle gangen, nu ontwikkelt hij steeds meer expressie. Ondanks een klein foutje in het aangalopperen, konden we ze toch nog een mooie score rijden.”

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Daphne van Peperstraten: het is onwerkelijk om zo vaak te winnen[/perfectpullquote]

Onwerkelijk
Van Peperstraten, verleden jaar gehuldigd als Europees kampioen bij de Junioren, staat er goed voor in deze volgens de amazone goed georganiseerde KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup. ,,We hebben alle wedstrijden die we meegereden hebben ook gewonnen. Ik probeer het niet normaal te vinden; het is wat onwerkelijk om zo vaak te winnen. Elke keer als het gelukt is, ben ik blij dat Cupido het weer gedaan heeft”, vertelt de amazone die zich dit jaar via de internationale wedstrijd in Compiègne en de finale van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup wil selecteren voor het EK in het Franse Fontaineblue.

Kimberly Pap tweede
De tweede plaats was voor Kimberly Pap en Vloet Victory (v.Jazz) Met 72,52% bleef dit duo ruim voor op Thalia Rockx die op Gerda Nova de la Fazenda (v.Romanov) naar 70,85% reed. De vierde positie was voor Milou Dees en haar Francesco, deze Florencio-nazaat liep naar 69,44%. Annelotte Felix en Amos (v.Flemmingh) kwamen tot 68,63% en de vijfde plaats.

Zoutendijk en Zilverstar
Lisanne Zoutendijk kwam bij de Young Riders in actie met haar nieuwste troef Zilverstar. De amazone reed een thuiswedstrijd en wist de Rousseau-zoon naar de hoogste positie te sturen. ,,Ik rijd Zilverstar pas sinds november en krijg nu door hoe ik alles met hem kan rijden. Het is een heel ander paard dan mijn andere paarden. Het uitstrekken gaat hem goed af, net als de wisselseries. Het was zonde dat een serie kapot was, want daar kan hij hoge cijfers voor scoren.”

Ex aequo
Met exact hetzelfde percentage kwamen Laura Quint en Edison (v.Johnson) door de ex aequo-regeling op de tweede plaats. De derde positie was voor Robin Bernoski en de voorheen door Quint gereden Velazquez (v.Krack C), zij verkregen 70,49%. Zoutendijk was met haar tweede paard de laatste deelnemer die in de prijsuitreiking mocht aanschuiven. ,,Ringo Star was een beetje heet. Hij vond het wat spannend nu het thuis anders aangekleed was. De proef was foutloos, alleen in de pirouettes werd hij nog wat te fanatiek”, licht Lisanne toe.