Febe van Zwambagt KNHS-kampioen met FS Coco Jambo

Share
  • 16 maart 2014 11:20

door: redactie, 16 maart 2014 11:20

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Een gezellige sfeer, blije kampioenen en mooie sport. Dat waren de ingredi√ęnten voor de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur pony‚Äôs op zaterdag 15 maart in Ermelo. De eer in de hoogste rubriek, de klasse Z2 D/E, ging naar A-kaderlid Febe van Zwambagt met FS Coco Jambo. Noordelijk succes was er ook: Marten Luiten werd kampioen in de M1/M2 cat C.

Het was een mooie strijd in de verschillende ponyklassen en de sfeer bij het aanwezige publiek zat er goed in. Alhoewel enkele pony’s nog wat onder de indruk waren van de gehele entourage en de grote nieuwe evenementenhal, werd er ook vooral goed gereden.

In de hoogste rubriek de Z2 cat. D/E heeft A-kaderlid Febe van Zwambagt met haar pony Fs Coco Jambo na een spannende strijd de titel binnengesleept. En daarbij nog wel een zeer speciale titel, want het is de tiende in haar carri√®re. Febe behaalde een mooie score van 72.74%. ,,Ik had het ook deze keer echt niet verwacht! Ik ben er echt super blij mee. Ik kwam de ring uit met het idee ‘is het wel goed genoeg’. Want ik had het idee dat ik er net niet alles had uitgehaald, maar gelukkig was het toch genoeg!”

Op de tweede plaats eindigde Demy Kurstjens met Kingsley Ciske met een score van 71,58 en het brons ging naar Lisanne Zoutendijk met Champ of Class die een percentage reed van 71,58%.

Kater
Zoutendijk’s moeder Sandra schreef zondag op Facebook dat ze een kater heeft overgehouden aan het kampioenschap. ,,Het treft je allemaal wel eens een punten verschil bij de juryleden. Ik heb er alle begrip voor, maar zo’n groot verschil op zo’n belangrijke wedstrijd is heel erg jammer! 76%, 74% en 63% voor dezelfde proef? Je kan je aan een bepaald beeld storen daar ben ik het helemaal mee eens en dat kan dan op 39 onderdelen ook makkelijk 39 punten schelen maar 53 punten is echt wel veel. Om voor de gangen een 9, 8,5 en een 6 te krijgen en voor de verzameling een 8, 7,5 en een 5 vind ik wel heel raar! Bij 2 juryleden op een eerste plaats en bij 1 jury op een 18e plaats…. Het is zoals het is en daarom ben ik toch heel blij met de bronzen medaille van Lisanne en Champ!”

De titel in het KNHS Kampioenschap klasse Z1 voor D/E pony’s ging naar Paulette Kral met Morning Sky. In de nieuwe evenementenhal reed de jonge amazone van Ponyclub De Hoeve Westlandruiters een zeer fraaie score van 71,18%.

De Zeeuwse amazone Suzanne Kleijwegt van de ponyclub de Weelruiters won overtuigend de kampioenstitel in de klasse Z1 cat. C. Samen met haar palominopony Sarina Ks scoorde ze 69.31%. Een prachtige afsluiting van hun gezamenlijke carrière, want dit was hun laatste wedstrijd als combinatie.

Met een zeer fraaie score van 73,78% heeft Thalia Rockx met haar pony Orchid’s Naomyi de klasse M2 cat. D/E op haar naam geschreven. De amazone van de Ponyclub Grensruitertjes uit Nispen reed zich meer dan 2% los van haar concurrenten en is de terechte Indoorkampioene in deze klasse.

Marten Luiten

De twaalfjarige Marten Luiten en zijn pony Comanche zijn KNHS kampioen geworden in de klasse M1/2 cat. C. Marten scoorde met zijn proef 65.33% waarmee hij zijn concurrente Romy Schaftenaar maar net voorbleef. Een fijne opsteker voor de jonge ruiter die zijn andere pony in de klasse L2 moest afmelden vanwege een blessure.

Marten vertelt enthousiast: ,,Ik vind het echt super tof dat ik heb gewonnen. Ik ben ook heel tevreden over mijn proef. Normaal kan mijn pony wel een beetje moe worden in de training, maar vandaag was hij heel fris. Hij heeft een fijne aanleuning en een leuk koppie. Het ging precies zoals ik wilde!”

In de klasse M1/M2 cat. B ging Hanna Neefs met haar pony Isabel als eerste combinatie van start. Ze reed een score van 66.22% en nam hiermee direct de leiding. Geen enkele combinatie kwam meer in de buurt en met ruim twee procent voorsprong pakte Hanna Neefs de titel.

Het was een spannende strijd in de klasse M1 cat. D/E. De uitslag van de top drie lag zeer dicht bij elkaar. Met een nipt verschil van 0,22% was Jesper van Heijst met Tommy De L’Eguille de beste en hij won dan ook het kampioenschap.

De eerste kampioene van de dag was Kim Alting die met haar pony Centella de klasse L2 cat. D/E op haar naam schreef. De amazone van Ponyclub Se-Ros behaalde een score van 66,44%.

Rianne Ashley Ubels is de KNHS Indoorkampioene geworden met haar amper vijfjarige pony Quality’s Eastwood in de klasse L2 cat. C. De amazone van de ponyclub Bucephalus uit Barsingerhorn behaalde de mooie score van 68.22%.

In de klasse L2 cat. A/B ging de zege naar Merle Uiterwijk met Leutseveld’s Mila. De amazone van Ponyclub Alterbergruiters uit Zweeloo reed een mooie proef die werd beloond met een score van 68,89% wat haar de KNHS Indoortitel opleverde.