archief
contact
+31 6 53239630

Yessin Rahmouni op Irabel naar KNHS-titel ZZ-licht

📌 ERMELO – Yessin Rahmouni eiste met Irabel de KNHS-titel op in de ZZ-licht dressuur. De ruiter uit Vijfhuizen werd tweede in de verplichte proef en won de kür.

📌 Ermelo
📝 STEGEN.NET | KNHS

Yessin Rahmouni eiste met Irabel de KNHS-titel op in de ZZ-licht dressuur. De ruiter uit Vijfhuizen werd tweede in de verplichte proef en won de kür.

In het ZZ-licht lag het in de kop van het klassement dicht bijelkaar. Yessin Rahmouni moest in de gewone proef de ervaren Seth Boschman voor zich dulden met Hot Game. Maar in de kür zette Rahmouni een overtuigende verrichting neer, terwijl Boschman in dit tweede onderdeel genoegen moest nemen met plaats zes.

Veronique Roerink met Hera-Utopia.
📸 Jacob Melissen

Met een gemiddelde van 71,592% was Rahmouni de uiteindelijke kampioen. Spannend was vooral de strijd om het zilver. Shanna Baars uit Nieuw-Vennep werd met Farzana G tweede (70,970%) en het brons was op minimale afstand voor Mara de Vries uit Poederoijen met Icerole DVB (70,777%).

Drents kampioene Veronique Roerink wist zich als enige Noordelijke deelnemer voor de kür te kwalificeren. De amazone uit Beilen eindigde met de 8-jarige Hera-Utopia (v. Charmeur) in de kür als achtste. In de verplichte proef werd de combinatie zevende. Laura Zwart werd 13e met Bright’s Hero SB en Annet Roelen-Nieland 19e met Controversy.

Yessin Rahmouni zei super blij te zijn met de KNHS-titel. ,,Het ging gewoon boven verwachting goed. Dit was pas onze vierde wedstrijd samen en dan gelijk het kampioenschap winnen, dat is super leuk. Irabel staat nu een jaartje bij mij op stal en ik rijd haar voor Willeke Bos van Stal 104. Toen ze voor het eerst bij me kwam was ze nog vrij groen, maar ze leert gelukkig heel makkelijk. Ze geeft me altijd een heel fijn gevoel. Je merkt dat ze geen fouten wil maken.”

Dinja van Liere

De klasse Z2 kwam op naam van Dinja van Liere. Haar paard Independent Little Me reed ze naar een overweldigende Kürscore van 77,16% wat haar de gouden medaille opleverde.

De kersvers kampioene vertelt hoe ze het kampioenschap in Ermelo ervaren heeft: ,,Ik moet zeggen dat ik eigenlijk over mijn proef vanmiddag nog niet zo tevreden was. We hadden een paar kleine hapertjes in de aanleuning en voor het beeld kon ik hem nog iets meer voor me uit rijden. Maar met de Kür was ik echt heel blij. Ook na twee proeven bleef hij gewoon gaan en lopen.”

Nicole de Leeuw-Vonk met I-Catcher.
📸 Jacob Melissen

Nicole de Leeuw-Vonk (Ruinen) eindigde in de kür klasse Z2 op plaats zes met I-Catcher (v. Johnson). Nicky Snijder (Staphorst) werd in de proef op muziek zevende, nadat hij met Identity Sth in de eerste proef nog de derde plaats wist te behalen.

De eerste kampioen van de vrijdag is Jennifer Sekreve die de titel in de klasse Z1 won. Met de goedgekeurde hengst Indigro scoorde de amazone uit Elspeet ruim 71%. Achter kampioene Sekreve wonnen Seth Boschman en Isabelle Vroomans zilver en brons. Drents kampioene Ann Wessels (Drouwenermond) werd vijfde met Ginn. Leonie Evink (Aldeboarn) eindigde met Sjoeke van Ravenswoud als negende.

Uitslag klasse ZZ-Licht

  1. Yessin Rahmouni (Vijfhuizen) – Irabel, 69,476% – 73,708% – 71,592%
  2. Shanna Baars (Nieuw-Vennep) – Farzana G, 69,190% – 72,750% – 70,970%
  3. Mara de Vries (Poederoijen) – Icerole DVB, 68,762% – 72,792% – 70,777%

Uitslag klasse Z2

  1. Dinja van Liere (Werkendam) – Independent Little Me, 69,265% – 77.167% – 73.216%
  2. Anouk Ivits (Leende) – Iris, 66,618% – 72.625% – 69.622%
  3. Robin Heiden (Aplphen Gld.) – Gasmonkey, 66,422% – 71.292% – 68.857%

Uitslag klasse Z1

  1. Jennifer Sekreve (Elspeet) – Indigro, 71,422%
  2. Seth Boschman (Groeswijk) – For Cruise RS2, 70,441%
  3. Isabelle Vroomans (Leende) – Renske Carmen F.D. Visscherwei, 69,951%

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share