Veronique Roerink Drents kampioen met Hera-Utopia

Share
  • 9 februari 2020 14:53

door: redactie, 9 februari 2020 14:53

📌 Erica
📝 STEGEN.NET
📸 Jacob Melissen

Veronique Roerink eiste bij het Drents kampioenschap dressuur de titel in het ZZ-licht op. Ze won met de 8-jarige merrie Hera-Utopia (Charmeur x Ferro) beide onderdelen. Rowan Bergsma eiste in het Z2 de Drentse titel op met Safira RB.

Roerink (Beilen) zette gelijk in de verplichte proef al een bijzonder goede score neer met Hera-Utopia van eigenaresse Carly Huisinga, die de merrie ook zelf rijdt. In dit eerste onderdeel kwam Roerink met een score van 66,143% al flink los van haar vijf concurrenten.

Veronique Roerink met Hera-Utopia.
📸 Jacob Melissen

In de kür liep de combinatie tegen een paar spanningsfoutjes aan en dat drukte de score, maar de titel werd overtuigend veilig gesteld.

Frans van den Heuvel eindigde met Frappant op de tweede plaats. Judith Werkman, nog tweede in de verplichte proef, zakte met Hollywood terug naar plaats vijf, met Cecile Smit (Ilias) en Marloes Hingstman (Diarona) nog boven zich in het klassement.

Lees ook: Ann Wessels Drents kampioen Z1 met Ginn: ‘elke dag met haar is een feestje’

Indy de Vroet en Golden Princess.
📸 Jacob Melissen

In het Z2 ging de titel naar Rowan Bergsma met Safire RB, die heel knap de ervaren Nicole de Leeuw achter zich wist te laten.

De Z2 voor pony’s bracht de Drentse titel voor Indy de Vroet en Golden Princess. De leerling van Marjan van der Jagt behaalde een score van 67,438%.