archief
contact
+31 6 53239630

Maikel van der Vleuten beleeft vliegende start in St. Tropez

📌 ST. TROPEZ – Maikel van der Vleuten kent een vliegende start na de verplichte coronapauze. Voor het tweede weekend op rij wist Vleut jr in het Franse Saint-Tropez met Dana Blue de 4* Grote Prijs te winnen.

📌 St. Tropez
📝 STEGEN.NET | KNHS
📸 Marco Villanti

Maikel van der Vleuten kent een vliegende start na de verplichte coronapauze. Voor het tweede weekend op rij wist Vleut jr in het Franse Saint-Tropez met Dana Blue de 4* Grote Prijs te winnen.

Maikel van der Vleuten (Someren) besloot om na de coronapauze zijn wedstrijdseizoen te beginnen met het concours in Saint-Tropez. Op dit prachtige Franse concours kunnen de combinaties drie weekenden achter elkaar hun parcoursen rijden, een ideale gelegenheid om weer in het ritme te komen.

Maikel van der Vleuten en Dana Blu bij hun winnende rit in St. Tropez.
📸 Marco Villanti

Direct in het eerste weekend won Van der Vleuten met Dane Blue de Grote Prijs. In dit tweede weekend ging Vleut jr verder waar hij gebleven was en schreef andermaal de hoofdrubriek op zijn naam.

Van der Vleuten prijst zijn topper Dana Blue. ,,Ik ben echt heel blij met dit paard. De merrie wil net als ik heel graag winnen en vandaag lukte alles weer heel goed.”

In de barrage mochten maar liefst 16 combinaties van start, dus het was vooraf al duidelijk dat het snel moest als je wilde winnen. Maikel ging voortvarend van start met de altijd super gretige merrie, maar was vooral in het tweede deel van het parcours razendsnel.

Duitse topruiter Daniel Deusser kwam met Killer Queen VDM het dichtste in de buurt van de Van der Vleuten en werd met 0,3 seconde achterstand tweede. Ook Jur Vrieling (Holwierde) heeft zijn paarden fijn in vorm in deze tweede week van het concours. Met KM Chalcedon eindigde Vrieling als zevende in deze Grote Prijs.

🔴 Stegen.net | KNHS

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share