archief
contact
+31 6 53239630

Springruiter Andrew Kocher verdacht van gebruik elektrische sporen

📌 WASHINGTON – Springruiter Andrew Kocher wordt volgens het Franse tijdschrift GrandPrix verdacht van het gebruiken van elektrische sporen. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse ruiter in opspraak komt.

📌 Washington
📝 STEGEN.NET | NOS

Springruiter Andrew Kocher wordt volgens het Franse tijdschrift Grandprix verdacht van het gebruiken van elektrische sporen. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse ruiter in opspraak komt.

Kocher zou tijdens wedstrijden, via een nagenoeg onzichtbaar systeem, elektrische schokken naar de flanken van zijn paarden hebben gestuurd, zo meldt de NOS. De theorie is dat de ruiter een drukknop in zijn handpalm verbergt. Die knop verbindt stroomdraden, die door de broek van Kocher lopen, met de sporen van zijn laarzen. Foto’s die het tijdschrift in handen heeft, lijken het verhaal te bevestigen.

De Amerikaanse bond en de internationale paardensportbond FEI zijn inmiddels een onderzoek gestart. Kocher kwam vorig jaar in opspraak toen hij zijn paard Carollo na drie zware rondes op de Spruce Meadows ook aan start bracht in de loodzware derby.

Paardensportkenner Jacob Melissen uit Pesse is verbijsterd, zo vertelt hij bij de NOS. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb contact gehad met een aantal Nederlandse topruiters, zoals Jeroen Dubbeldam. Zij zeggen: als dit in Nederland zou gebeuren, zou er een levenslange schorsing volgen.”

De springruiter zelf ontkent de beschuldigingen met klem.


Total
4
Shares
0 deel
0 deel
4 deel
0 Tweet
0 deel