“Strengere aanpak van dopingzondaars”

  • 15 november 2011 19:44
door: redactie, 15 november 2011 19:44

RIO DE JANEIRO
Het internationaal olympisch comité heeft de FEI opnieuw gewaarschuwd dat overtreding van de dopingregels tijdens Londen 2012 ernstige gevolgen zal hebben. Als een lid van een dressuur- of eventingploeg wordt betrapt, betekent dat automatische diskwalificatie en verdere uitsluiting van de gehele ploeg.

Er is steeds geavanceerdere apparatuur voor handen.

In de springsport wordt de equipe ook bestraft, maar behouden de deelnemers die niets te verwijten valt hun score ten behoeve van de individuele klassering. Die nuancering van de IOC-regels maakte de FEI bekend tijdens het congres in Rio de Janeiro. Vorig jaar trok de FEI de teugels al strakker onder andere door een taskforce in te stellen die zich inspant om doping te bestrijden en door het invoeren van meer toezicht.

Nieuwe gevallen

De waarschuwing van het olympisch comité komt op de dag dat bekend wordt dat de paardensport er mogelijk twee nieuwe dopinggevallen bij heeft. Het gaat volgens het Duitse tijdschrift St. Georg om het paard Santiago van de Duitser Alexander Kerne en om een paard van de Belgische Nikita Taverne. Bij het paard van Kerne zou Boldenone gevonden zijn. Bij het paard van de Belgische zou er morphium aangetroffen zijn.
[Stegen.net | ANP]