Anouk Noordman doet goede zaken in Boijl

Share
  • 12 juli 2020 14:54

door: redactie, 12 juli 2020 14:54

📌 Boijl
📝 STEGEN.NET

Anouk Noordman deed bij de dressuurwedstrijd bij de Celebrity Stables in Boijl goede zaken. De amazone uit Zuidwolde werd in de zware tour eerste en tweede, met respectievelijk Zeronica en Atze.

Op het wedstrijdterrein van Ernesto en Ilona Canseco kwamen 12 combinaties aan de start in de zware tour. Daarvan scoorden er niet minder dan 10 boven de 60 procent tijdens deze voor veel deelnemers eerste wedstrijd sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Anouk Noordman met Zeronica.

De overwinning was voor Anouk Noordman en haar merrie Zeronica, met scores van 69,674% en 68,696%, goed voor een gemiddelde van 69,185%. Met haar andere paard, de hengst Atze, zette Noordman een mooi resultaat van gemiddeld 68,587% neer en dat was goed voor de tweede prijs.

Afgeleid

,,Atze was een beetje afgeleid door de jonge paarden die naast de ring in het land stonden, waardoor er wat foutjes ontstonden, maar met deze score en de tweede prijs heb ik niks te klagen”, zo meldt Noordman op Facebook. Dominique Veenstra eindigde als derde met Zandokan SMH met 64,231%.

In het ZZ-zwaar wist Dirma Doll beide proeven heel knap te winnen met haar paard High Light DB (v. Winningmood). Doll behaalde scores van 66 en 62 procent. Bea Winters (op Cheval) en Sarina Mayr (Hermoso) waren goed voor de tweede prijzen.

De lichte tour werd een prooi voor Vai Bruntink met Halesta (v. Quadroneur). Met een prima score van 71,176% bleef de amazone uit Vledderveen Annemieke Vincourt met Diede Dieni (70,441%) en Margot Arkema (Gavaristo) voor in het klassement.