Jeanine Nieuwenhuis succesvol op CDI Exloo

Share
  • 26 oktober 2019 08:30

door: redactie, 26 oktober 2019 08:30

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

De Grand Prix bij het CDI Exloo werd vrijdagavond gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis. Met TC Athene (v. United) kwam ze in de volle rubriek tot een gemiddelde van 70,609%. Nieuwenhuis was ook in de Intermédiaire I de beste met Great Lady TC.

De zege van Nieuwenhuis in de Grand Prix, die 27 deelnemers kende, was niet unaniem. De juryleden bij E en H zetten haar aan kop, maar de juryleden bij M en B hadden de hoogste waardering voor Lynne Maas, die met Eastpoint derde werd in het klassement. De Zweedse Michelle Hagman Hassink nestelde zich op de tweede plaats met Chagall H.

Anouk Noordman

De Drentse amazone Anouk Noordman eindigde op plaats 14 met haar tuigpaard gefokte merrie Zeronica. De merrie was vooral in het begin van de proef wat kort in de hals, maar liet wel mooie appuyementen zien en overtuigde ook in de galoponderdelen. ,,Het was een mooie constante proef”, oordeelde de zwangere Anouk Noordman na afloop. ,,Ik had eerlijk gezegd wel op iets meer punten gerekend.”

Anouk Noordman met haar merrie Zeronica.
📸 Steven Stegen

Het was voor de combinatie uit Zuidwolde de tweede internationale wedstrijd in de Grand Prix. Volgend weekend gaat Noordman naar Oldenburg.

Bij de Young Riders was de jarige Marten Luiten de winnaar, maar hij moest er deze keer echt voor strijden met Fynona (v. Ampère). De combinatie uit Winschoten stond bij twee van de drie juryleden aan kop en kwam uit op 74,853%. Daphne van Peperstraten werd met Greenpoint’s Cupido tweede met 73,382%.

Klik hier voor startlijsten en uitslagen CDI Exloo