Ondanks corona toch NK-dressuur in 2020

Ondanks corona toch NK-dressuur in 2020

9 juli 2020 23:07 0 Door KNHS
Deel dit met je vrienden

📌 Ermelo
📝 KNHS | STEGEN.NET

Er wordt in dit door corona gedomineerde jaar toch een NK-dressuur georganiseerd, zo meldt de KNHS. De titelstrijd is van 17 tot en met 20 september in Ermelo.

Nu er versoepelingen zijn van de maatregelen rond corona ziet de organisatie van het NK er samen met de KNHS toch heil in. Uiteraard komt de Nederlandse topjeugd, na hun EK’s in Hongarije, ook in Ermelo aan de start.

Tijdens het kampioenschap in Ermelo worden er maar liefst zes NK’s en twee KNHS-kampioenschappen verreden. De Nederlandse titels worden verdeeld in de Paradressuur, Children, Junioren, Young Riders, U25 en uiteraard de koningsklasse, de Zware Tour. De KNHS titels staan op het spel in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour.

Perspectief

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is ook enthousiast. ,,Geweldig dat na al deze onwerkelijke maanden V2 Facility, die al jarenlang garant staat voor de organisatie van fantastische NK’s dressuur in Ermelo, op zo een korte termijn dit NK wil en kan realiseren. Fijn dat er weer perspectief op echte dressuursport is en iedereen live kan aanschouwen welke progressie de Nederlandse ruiters gemaakt hebben met hun paarden de afgelopen maanden en wellicht zullen er ook nieuwe talenten in de baan verschijnen.”

Bas Verhoeven, een van de drijvende krachten achter organisator V2 Facility: ,,De organisatie zal diverse aanpassingen moeten doen in het programma, genummerde tribunes realiseren, een triage (gezondheidscheck) houden bij de ingang en een looproute moeten maken, maar wie wil er nu niet zijn favoriet live in de ring bewonderen? We gaan er een mooi dressuurfeest van maken.”