Zoƫ Zwiggelaar bemachtigt in Exloo startbewijs voor Grand Prix

  • 6 juli 2020 20:02
door: Steven Stegen, 6 juli 2020 20:02

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Het is de ultieme droom voor veel dressuurruiters: de Grand Prix halen. Voor Zoƫ Zwiggelaar is dat moment nu zeer nabij. Afgelopen weekend zette ze in de IntermƩdiaire II een prima resultaat neer, zodat ze nu een etappe hoger mag met haar Fidarsi Rossi.

In Exloo zette de Drentse amazone met Fidarsi Rossi (v. Sergio Rossi) een score neer van 62,943% en dat is dus ruim voldoende om Grand Prix te mogen starten.

Zoƫ Zwiggelaar Fidarsi Rossi Exloo 28 juni 2020
Zoƫ Zwiggelaar met Fidarsi Rossi tijdens haar proef in Exloo.
📸 Steven Stegen

Zwiggelaar kan haar geluk niet op, zo laat ze via Facebook weten. ,,Oh my, oh myā€¦ Loes Corsel heeft me zo ver gekregen dat ik IntermĆ©diaire II durfde te starten. Ze zei: je moet het gewoon doen. En toen hebben we het maar gewoon gedaan en met resultaat!”

De combinatie liet in de proef in Exloo veel mooie onderdelen zien, maar aan bijvoorbeeld de piaffe moet nog gewerkt worden, wat natuurlijk niet zo gek is. Duidelijk is dat Zwiggelaar met haar paard aan een gestage opmars bezig is.