archief
contact
+31 6 53239630

DCIG: win­nend debuut in ZZ-licht voor Callista Leeuwerke en Santo’s Fatal Love

NIEUWE PEKELA — Callista Leeuwerke maakte zater­dag het best denk­bare debuut in de ZZ-licht met Santo’s Fatal Love: de com­bi­na­tie won in de ZZ-licht tij­dens de eer­ste wed­strijd van de DCIG, de dres­suur­com­pe­ti­tie Indoor Groningen. 
Callista Leeuwerke rijdt het eigen fokproduct Santo's Fatal-Love naar het winnend debuut in de ZZ-licht.

Nieuwe Pekela | STEGEN.NET

Callista Leeuwerke maakte zater­dag het best denk­bare debuut in de ZZ-licht met Santo’s Fatal Love: de com­bi­na­tie won haar eer­ste optre­den in de ZZ-licht tij­dens de eer­ste wed­strijd van de DCIG, de dres­suur­com­pe­ti­tie Indoor Groningen.

Callista Leeuwerke rijdt het eigen fokproduct Santo's Fatal-Love naar het winnend debuut in de ZZ-licht.
Callista Leeuwerke rijdt het eigen fok­pro­duct Santo’s Fatal-Love naar het win­nend debuut in de ZZ-licht.
FOTO: Steven Stegen

Voor som­mige paar­den was het weer even wen­nen om bin­nen te lopen, zeker met de regen die vol op het dak klet­terde. Maar toch werd er goed gere­den. Jurylid Wytske Schuth sprak van een sterke groep. Slechts drie deel­ne­mers gin­gen zon­der winst­punt naar huis.

Callista Leeuwerke en Santo’s Fatal Love (v. Lauries Crusador) kre­gen met een score van 232,5 de hoog­ste waar­de­ring. „Ze rijdt heel sym­pa­thiek en het ziet er zeker aan de voor­kant alle­maal heel mooi uit”, aldus jury­lid Schuth.

Zoë Zwiggelaar ein­digde op mini­male afstand als tweede met haar sterk dra­vende Fidarsi Rossi ZrZ. De derde plaats in de ZZ-licht was voor Marije Heuvel met Belana. Britt Muis volgde op de vierde plaats. Tijdens haar proef brak er een paard los, maar Britt Muis reed haar It’s Britt’s Corlando onver­stoor­baar verder.

Werklust
Winnares Callista Leeuwerke was terecht trots op haar eer­ste plaats en de com­pli­men­ten van de jury. „Deze mer­rie heeft zo’n werk­lust. Ze heeft ner­gens moeite mee en is super braaf. Ja, het klopt wel dat je dan zelf heel lek­ker kunt rij­den. Ik hoef er eigen­lijk wei­nig aan te doen.”

Zoë Zwiggelaar werd op een halve punt achterstand tweede in de ZZ-licht met Fidarsi Rossi ZrZ.
Zoë Zwiggelaar werd op een halve punt ach­ter­stand tweede in de ZZ-licht met Fidarsi Rossi ZrZ.

Santo’s Fatal Love was afge­lo­pen zomer Gronings kam­pi­oen in de Z2. Nu bewees de mer­rie ook in de ZZ-licht haar kwa­li­teit. De mer­rie voert 76% vol­bloed en is een eigen fokproduct.

In de Z2 eiste Kenna Bakker de over­win­ning op. Ze behaalde met Ginfonia KB (v. Oscar) een mega­s­core van 242,5 en zette daar­mee de con­cur­ren­tie op flinke ach­ter­stand. Nicky Snijder werd met Game Boy Sth tweede met 231,5. Laura Zwart volgde op de derde plaats met Lumen Ghandi met 220,5. Marjan van der Jagt nam met Disa de vierde plaats voor haar rekening.

Foto’s bekij­ken en bestel­len van de ZZ-licht in Nieuwe Pekela? Klik dan hier
gerelateerde berichten
Total
2
Share