Topsport Dressuur Exloo: Zoë Zwiggelaar de beste in ZZ-licht

Share
  • 5 mei 2017 18:44

door: Steven Stegen, 5 mei 2017 18:44

blokjeExloo | STEGEN.NET

Zoë Zwiggelaar was vrijdag tijdens de kille tweede dag van Topsport Dressuur Exloo de hoogst scorende deelnemer in de ZZ-licht. De jonge amazone uit Nieuwlande schitterde met haar zelf opgeleide Fidarsi Rossi ZrZ. Ook Rachelle Buining won een rubriek.

Topsport Dressuur Exloo. Zoë Zwiggelaar behaalde in Exloo de hoogste score in de ZZ-licht met haar paard Fidarsi Rossi Zrz.

Zoë Zwiggelaar behaalde in Exloo de hoogste score in de ZZ-licht met haar paard Fidarsi Rossi Zrz.
Steven Stegen

Met een score van 235,5 punten in de tweede proef zette Zoë Zwiggelaar het beste resultaat van de dag neer. In de eerste proef scoorde ze met 213,5 iets lager, maar dat was ook nog goed voor de vierde plaats. Zoë Zwiggelaar kon het verschil wel verklaren. ,,Fidarsi nam in de eerste proef zelf iets te veel initiatief, ik kwam niet genoeg aan rijden toe. Maar ik ben natuurlijk zeer tevreden.”

Beste optreden
Zwiggelaar heeft de 7-jarige Fidarsi Rossi ZrZ (Sergio Rossi x Rohdiamant) zelf opgeleid. Afgelopen winter werd de combinatie nog Drents kampioen in de Z1. In de ZZ-licht was dit pas de vierde wedstrijd. ,,We hebben elke keer een winstpunt gehaald, maar vandaag was zeker ons beste optreden”, aldus de 18-jarige amazone. Ze hoopt binnenkort bij de Young Riders te gaan rijden. Fidarsi Rossi ZrZ imponeerde in Exloo met z’n mooie draf.

In de eerste proef eiste een andere jonge amazone de overwinning op: Rachelle Buining met Wondergirl. De amazone uit Ter Apelkanaal behaalde 224,5 punten en nam daarmee een flinke voorsprong. Cindy Stooker kon ook weer tevreden zijn. Zij behaalde met Fly Away in de beide proeven een knappe tweede plaats. De derde plaatsen waren voor Diana Koopmans met Chicago en Lisa Paping met Sutile ak’s Sambuca.

Rachelle Buining won met Wondergirl de eerste ZZ-licht proef.

Rachelle Buining won met Wondergirl de eerste ZZ-licht proef.
Steven Stegen

Er werden vrijdag ook rubrieken voor jonge paarden verreden. Vai Bruntink was daarbij erg succesvol. De amazone uit Vledderveen won bij de gecombineerde 5- en 6-jarigen met Jamsession Taonga en werd derde met Halesta. Marjan Hooge nestelde zich op de tweede plaats met Homerus P.

[wppa type=”slide” album=”41″ size=”auto”]Any comment[/wppa]