archief
contact
+31 6 53239630

Topsport Dressuur Exloo: Zoë Zwiggelaar de beste in ZZ-licht

EXLOO — Zoë Zwiggelaar was vrij­dag tij­dens de kille tweede dag van Topsport Dressuur Exloo de hoogst sco­rende deel­ne­mer in de ZZ-licht. De jonge ama­zone uit Nieuwlande schit­terde met haar zelf opge­leide Fidarsi Rossi ZrZ. 
Topsport Dressuur Exloo. Zoë Zwiggelaar behaalde in Exloo de hoogste score in de ZZ-licht met haar paard Fidarsi Rossi Zrz.

blokjeExloo | STEGEN.NET

Zoë Zwiggelaar was vrij­dag tij­dens de kille tweede dag van Topsport Dressuur Exloo de hoogst sco­rende deel­ne­mer in de ZZ-licht. De jonge ama­zone uit Nieuwlande schit­terde met haar zelf opge­leide Fidarsi Rossi ZrZ. Ook Rachelle Buining won een rubriek.

Topsport Dressuur Exloo. Zoë Zwiggelaar behaalde in Exloo de hoogste score in de ZZ-licht met haar paard Fidarsi Rossi Zrz.
Zoë Zwiggelaar behaalde in Exloo de hoog­ste score in de ZZ-licht met haar paard Fidarsi Rossi Zrz.
Steven Stegen

Met een score van 235,5 pun­ten in de tweede proef zette Zoë Zwiggelaar het beste resul­taat van de dag neer. In de eer­ste proef scoorde ze met 213,5 iets lager, maar dat was ook nog goed voor de vierde plaats. Zoë Zwiggelaar kon het ver­schil wel ver­kla­ren. „Fidarsi nam in de eer­ste proef zelf iets te veel ini­ti­a­tief, ik kwam niet genoeg aan rij­den toe. Maar ik ben natuur­lijk zeer tevreden.”

Beste optre­den
Zwiggelaar heeft de 7‑jarige Fidarsi Rossi ZrZ (Sergio Rossi x Rohdiamant) zelf opge­leid. Afgelopen win­ter werd de com­bi­na­tie nog Drents kam­pi­oen in de Z1. In de ZZ-licht was dit pas de vierde wed­strijd. „We heb­ben elke keer een winst­punt gehaald, maar van­daag was zeker ons beste optre­den”, aldus de 18-jarige ama­zone. Ze hoopt bin­nen­kort bij de Young Riders te gaan rij­den. Fidarsi Rossi ZrZ impo­neerde in Exloo met z’n mooie draf.

In de eer­ste proef eiste een andere jonge ama­zone de over­win­ning op: Rachelle Buining met Wondergirl. De ama­zone uit Ter Apelkanaal behaalde 224,5 pun­ten en nam daar­mee een flinke voor­sprong. Cindy Stooker kon ook weer tevre­den zijn. Zij behaalde met Fly Away in de beide proe­ven een knappe tweede plaats. De derde plaat­sen waren voor Diana Koopmans met Chicago en Lisa Paping met Sutile ak’s Sambuca.

Rachelle Buining won met Wondergirl de eerste ZZ-licht proef.
Rachelle Buining won met Wondergirl de eer­ste ZZ-licht proef.
Steven Stegen

Er wer­den vrij­dag ook rubrie­ken voor jonge paar­den ver­re­den. Vai Bruntink was daar­bij erg suc­ces­vol. De ama­zone uit Vledderveen won bij de gecom­bi­neerde 5- en 6‑jarigen met Jamsession Taonga en werd derde met Halesta. Marjan Hooge nes­telde zich op de tweede plaats met Homerus P.

[wppa type=“slide” album=“41” size=“auto”]Any comment[/wppa]
gerelateerde berichten
Total
42
Share