Annemieke Vincourt en Cecile Smit vallen op bij Subtop Exloo

Share
  • 23 augustus 2020 20:17

door: Steven Stegen, 23 augustus 2020 20:17

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Annemieke Vincourt was zondag bij de Subtop in Exloo de uitschieter in de Intermédiaire I. Met Fimosa zette ze de concurrentie op forse achterstand. In de Prix St. Georges was er een duidelijke voorsprong voor Cecile Smit en Edmond.

De wedstrijd in Exloo was mooi bezet en het was voor de deelnemers heerlijk koel, al kregen sommige deelnemers wel te maken met een fikse regenbui.

Het middagprogramma begon met een mooie groep in de Prix St. Georges, waarbij Cecile Smit al als tweede starter de hoogste score wist te behalen. Ze behaalde met Edmond 69,632%. Daarmee hield ze Ella-Alea Maulhardt (Dujardin) en de als derde geëindigde Floor Vos (Indiana-Linda DFV) achter zich.

,,Ik heb lekker gereden”, blikte winnares Cecile Smit terug. ,,In de coronatijd heb ik veel kunnen trainen en Edmond heeft kennis gemaakt met de seawalker van Health for Horses. Ik merk nu echt dat Edmond sterker en losser aan het worden is.”

In de andere lichte tour rubriek, de IntermĂ©diaire I, was Annemieke Vincourt – Krom heer en meester. Ze had Fimosa (v. Ampère) er heel goed aan staan, reed een preciese proef en werkte de onderdelen ogenschijnlijk moeiteloos af. Met 66,765% nam de amazone uit Veeningen duidelijk afstand van Saskia Knol met ShipFund’s Halivia (61,618%).

Diana Koopmans Chicago
Diana Koopmans debuteerde met Chicago in de Intermédaire I.
📸 Steven Stegen
Debuut Diana Koopmans

Diana Koopmans debuteerde op dit niveau met haar paard Chicago, die ze goed had voorbereid op dit debuut. De combinatie uit Elim zette een knappe proef neer, waarbij de wissels erg fijn liepen. De pirouette naar links mislukte, toen Chicago net iets te veel ging zitten. Dat drukte de score, maar met 58,162% mocht Koopmans zeker niet ontevreden zijn.

later meer…